Holmenkollen, bio och gossip girl

Igår var en helt underbar söndag, först var vi i holmenkollen och solade och drack varm choklad och efter det gick jag, elin och frida på bio och såg män som hatar kvinnor. Grym film men jag tycker som vanligt att boken var bättre.
 För att göra dagen absolut perfekt hade äntligen gossip girl kommit ut igen, två avsnitt dessutom så kvällen blev fulländad. Mer än så här orkar jag inte skriva just nu för jag har jordens huvudverk. Jag låter därför bilderna från i går tala för sig själva..













Colluseum är den största bion jag någonsin vart på, helt sjukt stor salong..

fotboll, bira och calmeyers natthäng

Det är en fin sammanfattning av våran kväll. Tack vare vår granne Prebens guests så har vi återigen tillgång till internet inomhus. Vi behöver alltså inte sitta på ballen och frysa ihjäl. Glada som vi är sitter därför allihop och nattsurfar här i sofforna. Det blir dock snart sängen tror jag, skulle vara skönt att sova lite.

Innan vi hamnade här i vårt crib @ carlmeyers så var vi iaf på harrys och tittade på fotboll, Sverige-portugal slutade 0-0. Jag och Ida han även med att utföra diverse dansmoves inne på en annan klubb mer grym musik. Innan allt detta har jag jobbat hela dan så imorn ska jag njuuuuuta helt och fullt av ledigheten.

Det här var för övrigt ett oerhört givande inlägg som jag inte vet varför jag skrev men sov så gott i alla fall!!

if you leave, don´t leave now

Det är inte konstigt att man blivit förkyld när man tvingas sitta ute på balkongen för att få tillgång till internet. Det är så vi har det nu eftersom grannen vi snodde internet av plötsligt gjort sitt oskyddade internet skyddat. Egentligen tänkte jag träna idag men känner att det är lika bra att vila tills jag inte har ont i halsen längre, jag börjar få panik när det gått 4 dagar och jag fortfarande inte rört på mig.

Vissa dagar kan jag verkligen sakna Australien, eller bara känslan av att vara på resande fot. ibland kan det komma upp små saker som en låt eller en bild som påminner om resan och då får jag en klump i magen varje gång. självklart är det roligt att kolla tillbaka på bilder och sådant men ibland blir det mer jobbigt eftersom jag saknar det så mycket och önskar att jag kunde vara där just nu. Dock är det så otroligt många ställen jag skulle vilja vara på och jag kan ju inte vara överallt samtidigt.
Just nu har jag en sån känsla, det beror förmodligen på att helgen med rob och scott drog upp massa minnen. Man kan ju undra varför man sitter och fryser med dunjacka på en balkong när man kan sitta i en lätt sommarklänning och dricka drinkar i ett underbart land långt bort nånstans..



jaja nu ska jag in i värmen och försvinna bort i en bok för ett tag..


englands besök i Oslo

Den här helgen har varit riktigt riktigt kul. När vi var i Brisbane så träffade vi ett gäng killar, några engelsmän och två från skottland som vi hängde med under vår vecka där.  Två av killarna, Scott och Rob och har  tillsammans med deras vän Pete varit här i Oslo och hälsat på under helgen. De kom i fredags så efter jobbet tog vi med oss dom till café sör och tog en öl. Vi var även tvugna att köpa snus eftersom de hört så mkt om det men aldrig provat.
Det är tydligen olagligt med snus i england haha. Jag tror dock inte att det var något de gillade så där överdrivet mkt men who can blame them..

På lördagen gick vi och kollade på Operahuset och sen gick vi ut till akkerbrygge där vi tog en fika på wayne´s coffee. Tyvärr är det rob som har alla kort från det så jag har dom inte ännu. De tyckte Oslo var en fin stad men dom hade väldigt kul åt alla statyer. Jag har inte tänkt på det förut men Oslo är verkligen statyernas stad, de finns överallt och vissa är verkligen helt störda. Det finns tillochmed en staty på kate moss där hon har båda benen runt nacken..

På kvällen åt vi tacos och lekte lekar hemma hos oss innan vi begav oss ut till johns. Ett uteställe jag aldrig varit på men hört mycket bra om. Jag kan ju säga redan nu att det inte är ett ställe jag har behov på att gå till igen. Det var trångt och alla knuffades hit och dit, riktig pushmania..
Dessutom var det en helt galen blandning av musik, först kom fångad av en stormvind sen nån låt med lill lindfors, sen nån norsk folkvisa, sen gyllenetider och nån låt med acdc vidare till flera rocklåtar och engelska låtar, flashdance och allt möjligt. Vissa var bra och andra ville man bara sjunka genom jorden när man hörde. Vet heller inte hur mkt engelmännen gillade norska folkvisor...

Men men kul hade vi och med rätt sällskap har man alltid en lyckad kväll, det var superkul att träffa dom igen, de är verkligen superlättsamma och roliga killar allihop ochdet var ju nästan helt helt år sen vi sågs. Jag är inte helt omöjlig på en weekend till england om ett tag.Det roligaste vore att ha en stor reunion men Rob, Scott och howard and calum från skottland.


god morgon

Solen verkar inte vilja sluta skina här i Oslo. Det är helt underbart, jag hoppas det håller i sig över helgen. Jag stänger idag så jag börjar inte förens 11, tycker iofs mer om att öppna eftersom jag  hellre kliver upp tidigt och slutar tidigt så jag har eftermiddagen fri.
Någon gång ibland kan det dock vara väldigt skönt med sovmorgon, jag vaknade kvart över 7 imorse och läste klart min bok flyga drake, för er som inte läst den så gör det den är riktigt bra. Efter det fixade jag i ordning mig och gjorde frukost och nu sitter jag här i soffan och dricker te och nördar mig framför datorn. Det är rätt skönt att ha lägenheten helt för sig själv för en gångs skull, i förrgårkväll var det 10 pers här men det är kul det med.
Nu ska jag ta en promenad till jobbet i det fina vårvädret!

 
      Ge mig sommar och sol nu, jag är less på vintern!!

en tanke slog mig just..

Fram till att jag får mitt tele2 abbonemang använder jag ju såklart mitt svenska nummer. Så kan jag nå folk och folk kan nå mig om det blir kris. Fast utan att låta otrevlig så ring mig helst inte om det inte är viktigt för då får jag betala så mycket..
Nu ska jag fortsätta att äta lite lakrits som anders terandi bjuder bort eftersom han inte gillar det..hur kan man inte gilla lakrits liksom?!, skyll dig själv!

ha det goy

ahoy mates

                "Ett litet tecken, typ hej jag lever!"

Kände att det var dax nu, jag har haft en bloggsvacka den senaste tiden. Kanske inget jag behöver skriva för det lär ni ju ha märkt men jag tänkte att det kan va läge att tala om att jag inte försvunnit någonstans nu när det inte går att få kontakt med mig på min mobil. Varför det inte går kan jag komma till snart... eller nä jag tar det nu så är det ur världen. Av någon anledning kommer inte posten fram till mig, jag har därför varken fått skattekort eller annat. Eftersom jag bytte abbonemang från telenor till tv2 här om veckan så har mitt telenor abbonemang nu upphört. 
Meningen var ju att jag skulle fått mitt tele2 kort på posten innan det stängdes av men eftersom nåt krånglar med posten så blev det tillbaka skickat och jag sitter nu utan abbonemang. Jag ringde iaf posten idag så nu ska allt vara löst hoppas jag.

Annars kan jag ju tala om att det som händer nu är mest jobb, täning och festande. Jag trivs väldigt bra ska ni veta och tiden går ruskigt fort. Om 2 veckor är det påsk och då kommer jag hem och hälsar på. Det längtar jag väldigt mycket till!

 Jag kan ju iaf vara snäll och bjuda på några bilder från maskeraden i lördags. För dom som inte ser det var temat slampiga yrken och vi var charkuteripersonal på grillstad!


















Every rule I had you breakin'

Idag blev jag överlycklig, varför? för att mamma skickade mig böcker!
Jag älskar verkligen att läsa, det är få saker som kan få mig att verkligen koppla av så mycket som en bra bok kan. Att krypa ihop i soffan eller sängen med en bra bok får mig att slappna av och tiden att gå fort.
I vanliga fall om man sitter och lyssnar på musik eller kollar på tv så far fortfarande tankar omkring i huvet men med en bra bok försvinner man liksom bara in i en annan värld.

Just nu är jag inne i en period där jag vill läsa roliga böcker, typ marian keyes, sophie kinsella. Perfekt att jag fick sådana då. Nu blir det streckläsning framöver. Jag kommer vara okontaktbar...

 

Remember those walls I built, Well baby they're tumbling down, And they didn't even put up a fight. They didn't even make a sound, I found a way to let you in, But I never really had a doubt, Standing in the light of your halo I got my angel now .
It's like I've been awakened, Every rule I had you breakin'. It's the risk that I'm takin' I ain't never gonna shut you out.

helgerna bara flyger fram

Typiskt att helgerna alltid ska gå så fort, nästa helg jobbar jag dessutom lördag så då kommer den kännas ännu kortare. Jag har haft en väldigt bra helg, började helgen med en löprunda med bosse på fredag kväll, efter den hurtiga idén var det ju perfekt med lite middag och film och ben & jerrys såklart (mitt nya favorit umgänge på helgerna). På lördag shoppade jag och frida loss, lite ångest hade jag nästan när jag kollade kontot sen men ibland måste man få unna sig.
Jag kör billigt på matfronten istället, prioriterar självklart prylar framför mat!

Dagen avslutades även med en lyckad utgång, först hamnade vi på en inflytningsfest med massa svenskar, jag och elin styrde dansgolvet med våra klassiska moves till klassiska låtar. Vid ett snåret for vi vidare till en klubb som heter yatzy där dom överraskande spelade riktigt bra musik, där dansade vi tills de stängde och gick sedan hem till vår kära lägenhet med en varsin cheeseburgare i handen.




Idag sov jag till ett, något som i stort sätt aldrig händer, jag fick lite smått panik men eftersom alla klev upp då så gjorde det ju inte så mycket. Dessutom har det spöregnat hela dagen och allt är ju såklart stängt så vi har inte gjort mer än att kolla på film hela dagen. Men vad kan jag säga, mer än att jag älskar söndagar!


klantigare

Kul att jag spillde ut en kopp te på min mage idag när jag och frida skulle kolla på film. Kokhett vatten var det också, emma och frida tvingade in mig i duschen för att spola kallvatten och nu sitter jag med en handuk och en fryst blodpudding på magen.
Jag har fått en brännblåsa som svider. SMIDIGIT GJORT HANNA!!!

 

Dessutom håller jag på att bli förkyld och det är inge bra för jag vill träna imorn, och på fredag.. Oj nu blev det mycket klaga för mig här, jag har det för övrigt väldigt bra ska ni veta!

som en söndag ska vara

Åh vad det är härligt med söndagar! Jag och Ida klev upp klockan 8 imorse för att kolla på vasaloppet, en klassiker som man bara måste se, eller kanske inte följa noga i flera timmar men det är något som bara måste stå på i bakgrunden även om man gör något annat samtidigt. Vi hade ju hoppats på vår hemmaåkare Jerry Arlin men det gick väl inte sådär jättebra kanske..

Efter det hann jag med att sola en stund och sen åkte jag ut till Wayne´s coffee på majorstuen och tog en fika med Alex. Även Elin och Frida joinade oss en stund. De har världens godaste scones där med cremecheese och svartvinbärs sylt, drack även en mocca frappe med grädde och marsmallows mmm.





Dagen känns alltid så lång när man klivit upp tidigt på morgonen och jag älskar det, hatar verkligen att sova bort halva dagen när man väl är ledig. Nu sitter iaf hela familjen + husdjuret malin samlade och myser framför tvn och inväntar den numera traditionella söndags beckfilmen. Det är helt sjukt vad helgerna går fort..


memories for life


RSS 2.0