hmm..

Alltså det här med melodifestivalen...

Får man rösta på Darin?

Melodifestival kväll

Jag och ida har bunkrat upp med lösviktsgodis och extra mycket choklad. Vi ska ha melodifestivalkväll här hemma medans övriga tjejer ska ut och roa sig.
Hoppas det kommer några bra bidrag ikväll. Jäkla lyckträff att ha svenska tvkanaler här alltså!

Elixia gym

   

Nu jävlar är jag igång
, nu har jag skrivit upp mig på ett gym. Elixia. Hur fint som helst var det, ett riktigt stort gym och de hade ett aqua-land med bubbelpoolar och bastu.
Jag fick en rundtur i gymmet av en ung tjej som jobbade där och det roliga var att det var så många unga svenskar som jobbade där också.  Jag hade dessutom tur och fick ett riktigt bra erbjudande. Ordinarie pris är 650 kr/mån men jag fick det för 499 kr/mån + gratis anmälningsavgift och mars månad gratis. Jag vet att det låter dyrt men det är det billigaste pris jag hittat här i norge om man vill kunna gå på pass och sånt. Dessutom ligger det alldeles bredvid mitt jobb.
Med samson har vi ett avtal så att vi får 550 kr/mån men en svensk kille som var in på mitt fik råkade skvallra om ett erbjudande som räcker fram till lördag där man kan ta över en väns pris och då är det billigaste 499 och det fick jag ta över av han. Kanon!

Eftersom det ändå är rätt dyrt så MÅSTE jag ju verkligen ta mig iväg ofta nu så jag inte betalar i onödan, det blir ju en press i sig. Men jag är pepp, det ska bli riktigt kul, jag ska iväg ikväll efter jobbet tänkte jag!!

just a day at work

Emma kom och hälsade på mig strax innan stängning igår och han därför ta lite kort från mitt mysiga lilla café

 

 

 

snart börjar det nya livet..

Nu är det sista kvällen innan jag börjar mitt nya liv, känns som att jag sagt det ganska många gånger en den här gången gäller det verkligen och ska hållas. Vi har skakat hand på det så det är ingen återvändo.
De veckorna då jag öppnar slutar hag halv 4 och då ska jag ALLTID gå hem från jobbet och de veckorna jag stänger börjar jag halv 11 och då ska jag ALLTID gå till jobbet. Det tar ca 45 min så en sådan promenad varja dag borde ge lite resultat iaf. Dessutom får jag inte äta någon godsak på vardagarna, endast lördagar får vi unna oss detta. Jag ska göra goda sallader till lunch på jobbet.
Nu ska vi komma iform här, beach 09 here we come!!

Nu ska jag ta vara på sista kvällen innan nya livet med att kolla på film med tjejerna och njuta av en brownie och turkisk peppar..

 

     Ben and Jerry´s får bli en lördagslyx njutning framöver!!


Hit me with your best shot

Idag är det söndag och det spelas guitar hero för fulla muggar här i lägenheten. Vi har fått ta över alla tvspel från våra grannar johan och anders medans dom är i thailand nu i två veckor. Inget man klagar över direkt.

Tänkte att jag ska ta med kameran till jobbet nån dag nu i veckan och ta lite kort så får ni se hur det ser ut där jag jobbar. 
Det är iaf ett café som heter samson. Samson är en kedja som finns på olika ställen runt om i Oslo. Jag jobbar i en butik som ligger på sköyen, ca 15 min med spårvagn från där jag bor. Vi är bara 2 heltidsanställda där, jag och bitikschefen johanna. V kommer jättebra överrens och det känns jättekul. Förutom att vara ett vanligt café där man kan gå och fika så gör vi även beställningar, det kan vara på födelsedagstårtor eller specialbeställda bröllopstårtor eller bara en beställning på mackor.
Den här veckan har jag lärt mig stägningsrutinerna så jag kommer jobba stängning även nästa vecka för att verkligen komma in i rutinerna. Jag längtar tills jag ska öppna för jag gillar de arbetstiderna mer.

Nu är det iaf skönt att vara ledig. Drog föresten en riktigt spontanresa till Göteborg igår. hängde på Anders, Alex och Bosse på en dagstur för att shoppa lite. Jag kom inte så oväntat hem med mest saker. Kom hem med 2 par nya skor, ett par cheap monday jeans, en lång kofta och en stor halsduk från monki och ett par nya underkläder. Eftersom killarna har rabatt på både hm, weekday och monki så utnyttjades givetvis det och jag fick 25% rabatt på allt förutom skorna.
Känner mig riktigt nöjd nu, tänk vad lite shopping kan höja humöret!

 

Nu ska jag ta en promenad med malin i det gråa snövädret här i oslo så man får sig lite friskluft.



  


My life would suck without you

Förlåt för att jag varit världens sämsta bloggare den här veckan, jag har tänkt skriva varje dag men när jag kommit hem efter jobbet så har jag verkligen inte orkat.
Jag har stäng butiken helt själv idag, bankat pengar och allt, det tog mig ett tag och jag slutade inte förens halv 9. Har alltså jobbat 10 timmar idag. Jag är jätte nervös att jag ska ha gjort någonting fel, något grovt fel. Om jag har det så hoppas jag bara att det inte är så grovt att det inte går att rätta till..

Nu tänkte jag gå och lägga mig men när jag orkar så ska jag berätta allt om jobbet, jag kan iaf säga att jag än så länge trivs väldigt bra, och jag måste smaka på allt. Vilket straff, undra vad jag ska ta till lunch imorn..

 

sov gott

alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag och jag har alltid gillat den dagen. Tror det kommer redan från tiden på lillsjöskolan, då fick vi alltid pyssla och göra alla hjärtans dag kort som vi kunde ge varandra och ta med hem till familjen. Den bästa delen var den då lärarna bjöd på gelehjärtan. Jag älskar dessa gelehjärtan på alla hjärtans dag för de är så färska då, annars är de inte så speciella.
 Jag och Frida fick alltid någon liten alla hjärtans dag present och sen hade man gele- och chokladhjärtan hemma som man åt tills man mådde illa.

Så har det fortsatt och jag gillar fortfarande alla hjärtans dag, just av den anledningen att det är en dag som jag sedan jag var liten förknippat med någonting positivt.
Det är inte en dag som betyder att alla måste sitta hemma och vara extra gulliga med sin pojk/flickvän eller köpa dyra presenter, på så sätt är det bara överskattat. Det är bara en dag då vi kan tänka lite extra på varandra, uppskatta och vara lite extra snäll mot sina vänner och sin familj. Och passa på att äta extra mycket godis såklart...

Nu ska jag iväg på min första dag på jobbet och jag är rätt så nervös men jag vill passa på att ge lite extra kärlek till alla mina fina vänner som är hemma eller någon annanstans ute i världen, ni vet vilka ni är. Och självklart massa kärlek till min familj som jag saknar och älskar över allt annat. Jag älskar er supermycket!!!




Självklart också massa kärlek till mina roomies som jag ska mysa med ikväll, ni är BÄST! ♥

I take you to the coffee shop

   

Nu har jag och Frida varit på kaffe kurs för samsons, jag har varit lite dålig på att skriva de senaste dagarna men det beror på att jag jobbat på dagarna och varit borta varje kväll så jag har inte hunnit. Det är iaf så att Frida också har fått jobb på samsons, inte i samma butik som mig utan i en butik som ligger en bit utanför Oslo men samma kedja.

Vi gick igenom en jäkla massa olika kaffe sorter under kursen och vad som är i dem och hur man gör dom, ingen aning om hur man ska kunna komma ihåg alla dessa men man lär sig nog snabbt när man kommer in i det. Gjorde en café latte take away till mig själv innan vi gick hem och den tyckte jag smakade gott.  
Jag vet inte riktigt hur vi ska kunna sova just nu eftersom vi druckit så mycket kaffe på kursen men det går nog, sova brukar inte vara ett problem för min del. Ska faktiskt bege mig till sängen just nu eftersom jag ska upp tidigt imorn.

Sov så gott

jag har fått jobb

 

Nu har jag fått jobb, fick heltidstjänsten på Samsons café. Jag har fått arbetskläder, imorn ska jag åka ut med chefen till cafét jag ska jobba på och på torsdagkväll ska jag på en kaffe kurs, sen kommer jag förmodligen börja jobba på måndag. Jag är lite pirrig men det ska bli kul, hoppas verkligen att det är mysigt och att jag kommer trivas.

Här kommer föresten lite bilder från våran lilla inflyttningsförfest.

dagen efter

Slitnare tjej. Om det inte vore för att jag fortfarande är supertrött så skulle jag lägga upp lite bilder från igår, jag gör det imorn istället.

Den här dagen har verkligen varit en klassisk "dagen efter" dag, vi har suttit/legat i soffan nästan hela dagen och inte gjort någonting. Jag har ätit ägg och choklad och druckit fanta för jag inte orkat göra något annat. Vid fem tiden tog jag mig ut på en promenad med bosse vilket fick mig att piggna till en aning. Det är skönt att komma ut i friskluften när man bara varit inne hela dagen, dock är det lite jobbigt väder. Det snöar hela tiden och ingen verkar ploga här så man får typ pulsa i snön på gatorna, halt blir det också. Det var en man som ramlade precis på övergångstället, han halkade till och rev tag i min arm innan han flög på rumpan för att sedan snabbt resa sig upp, ursäkta sig och generat borsta av snön och låtsas som om inget hänt.

Nu börjar beck så jag får se om jag ser på det eller om jag bara går och lägger mig, ska ju faktiskt upp och jobba imorn...packa metadon, kul. 

sov gott vänner


heartbroken

Har jag föresten berättat att jag fått mitt hjärta krossat??
Min framtida man har skaffat flickvän..



Han är tydligen tillsammans med Jessica Szhor som spelar Vanessa i gossip girl.

Jag ska försöka gå vidare..

saturday night fever

Igår var vi hos Preben och åt middag tillsammans med två av hans kompisar, det var jättegott men jag var så otroligt trött. Efter ett glas öl och två glas vin höll jag på att somna sittande, fick verkligen anstränga mig för att det inte skulle synas.

Trots min trötthet vaknade jag kvart över åtta i morse och kunde inte somna om, dock var det ganska mysigt. Jag satt mig i vardagsummet, det var tyst och det snöade stora flingor ute. Jag åt frukost, satt en stund vid datorn, tittade på björn gustafsson-ett livsverk och sen diskade jag och städade köket. Efter mitt skrammel i köket vaknade tillslut Ida och Frida så vi drack te och tittade på sisterhood of the traveling pants tillsammans. En mysig lördagsmorgon!

Nu sitter vi bara och myser i soffan och laddar såklart...snart är det ferre!!!


loco in acapulco

Idag har jag varit på intervju för samsons café/bakeri, jag hittade som tur var och kom dit och jag tror att intervjun gick bra.  Jag hoppas det iaf för de kändes positiva. Det konstiga var att han började prata om någon butikschefs tjänst och om jag skulle kunna tänka mig det. Jag fick hur som helst en till intervju på måndag eftermiddag så vi får se då hur det går. Jag hoppas på heltidstjänsten. Skulle vara skönt att få den så man har ett fast jobb. Annars är det väl bara att söka vidare då men det skulle ju vara skönt som sagt. Jag har ju iaf jobb på lagret nästa vecka ut.

Annars känns det som att det går framåt för oss alla, alla har gått på intervjuer och Elin fick jobb på waynes coffee idag så hon börjar som lärling imorn.

Det ska bli skönt med helg nu, imorn ska jag fika med Alex efter jobbet och sen på kvällen är vi bjuden till vår granne Preben på mat och vin och på lördag ska vi ha inflyttningsfest i lägenheten och sen gå ut i oslos nattliv. 
Lovar att det kommer upp bilder i helgen!!

  
 GE MIG SOMMAR, SOL OCH VÄRME FÖR JAG FRYSER HÄR I OSLO!!!

medicinpackning

Tror det eller ej men jag har faktiskt jobbat idag, en kille från jobzone ringde mig igår och frågade om jag kunde ta ett uppdrag och jobba till den 13 februari på en medicinfabrik. 135 norska i timmen, Ja varför inte tänkte jag?! 
Även Emma hade fått samma uppdrag så vi hoppade på det så nu har vi jobb fram till den 13 så det är ju en början.

Det visade sig dock att det inte var särsklit roligt alls så jag är glad att det bara är till den 13, skulle aldrig palla att sitta där och packa metadon till sommaren, jag åker ju faktiskt hit till oslo för att ha kul också..

Positivt är att jag har en intervju imorn på ett konditori/café som jag väldigt gärna skulle vilja jobba på, intervjun är klockan ett så jag ska få smita ifrån medicinfabriken en sväng. Är lite orolig att jag inte ska hitta dit bara och komma försent men jag ska gå i bra tid så jag kan ringa hon som har intervjun om jag blir helt borta.

Håll tummarna för att det går bra på intervjun imorn (och att jag hittar dit i tid) för det känns som det skulle vara ett väldigt mysigt jobb att jobba på!

Hela det här grejen känns bara som ett stressmoment, det är jobbigt att inte veta. Det skulle vara så skönt om alla fick jobb snart så vi kan komma in i en vardag och slappna av.


vi har redan hittat vårt nya tidsfördriv...

  

the ice is getting thinner

Idag har jag jag kutat omkring och sökt jobb på ganska många ställen men jag kan tyvärr inte säga att det känns jättepositivt. De flesta ställen jag varit på har sagt att de inte behöver folk just nu men att jag kan lämna CV, vilket jag gjort. Det stället som kändes mest positivt krävde att jag kunde garantera att stanna minst ett år och det ska jag ju förmodligen inte. Jag har suttit och skickat in lite på internet nu också så jag får hoppas att jag får napp på något, jag blir så stressad av sånt här men det är ju bara första dagen så man kanske inte ska ha allt för mycket panik.

Jag yrade bort mig rätt rejält idag också, stod med två matkassar och gick fram och tillbaka, tillslut hittade jag till gatan vi bor på men inte till vår port, efter ett tag stod jag tre meter från vår port men gick istället över övergångsstället två gator bort innan jag insåg att jag gått för långt.  Mitt lokalsinne är ungefär lika bra som en senildement fisks minne.

 
        We're not the same, dear, as we used to be.
       The seasons have changed and so have we.
       There was little we could say, and even less we could do,
       To stop the ice from getting thinner under me and you.

myskväll i vårt nya hem

Idag har vi börjat slagit oss tillrätta, alla har fått en varsin garderob så vi har packat upp alla resväskor och fixat, det känns riktigt hemtrevligt. På tisdag tänkte vi ta oss en sväng till IKEA för att shoppa lite, det är en del saker som fattas.
Imorn tänkte vi gå till skattekontoret och söka på förmiddagen för sen kommer mäklaren och ska diskutera lite saker om lägenheten.  

Ikväll tänkte vi bara ha en myskväll här hemma och titta på beck, vi är överlyckliga för vi har svenska tv4, det känns som att det är en av många myskvällar vi kommer ha i vårt nya hem.

oslo

Nu har vi äntligen kommit fram efter en lång resa. Lägenheten är superfin, den är lagomt stor och har en stor balkong. Det känns som att vi kommer trivas här, hoppas bara att allt går bra med jobb och sånt.  Alex, anders, bosse, adam och fredrik kom förbi och "hälsade oss välkomna" på sin väg till krogen och hjälpte oss med vägen till lägenheten.
Jag ska ut och söka jobb på måndag, imorn är allting stängt i norge så vi ska bara försöka packa upp och fixa i lägenheten.
Jag kommer upp med fler bilder sen när vi blivit lite hemmastadda.






RSS 2.0