snöstorm

Nu har vintern kommit till Gjövik på riktigt. Det är verkligen snöoväder ute idag, jag har precis kommit hem från en kort ridtur. Maggan var i Oslo idag så jag tog hennes häst Dragon och red ut själv i ovädret.
Det blev tyvärr en rätt kort tur eftersom det snöade så mycket, snö och is kladdade fast under Dragons hovar så han började halka hela tiden och jag orkade inte hoppa upp och ner hela tiden för att skrapa bort isen.
 Tyckte därför inte det var nån mening att rida så långt så jag vände hem.
Sen var jag tvungen att ligga i 40 hela vägen eftersom jag knappt såg nånting, tur att det knappt var några bilar ute eftersom jag inte såg vart i vägen jag låg....

Men nu är det laddning för PAAARTYYY hos oss så nu måste jag hoppa in i duschen. Vi är jätteladdade, började prova ut kläder i torsdagskväll och nu sitter elin och emma och bleker slingor på varandra. Klockan 18 kommer alla då är det fest!!


friday night

Nu är det bestämt att festen kommer vara hos oss. Alla på jobbet verkar vara jättepepp så det ska bli kul, vi som inte festat på 2 månader är också på g. Vi laddar för imorn kväll!

Vi hade lite att göra när vi kom hem så jag sminkade elin.
 
Det första ögat är sotat med svart ögonskugga och mycket eyeliner. Det andra är lite enklare med svart eyeliner 
guld och ljus ögonskugga (syns dock inte så bra på den här bilden).

Ikväll ska vi bara titta på film och käka godis..mmmmm


långhelg och fest

Imorgon jobbar vi sista dagen för veckan sen är det helg. Det är första lördagen sedan den 4 oktober som vi är lediga så det ska bli riktigt skönt samtidigt som man gärna skulle jobbat för pengarna är så bra en lördag.
Vi ska ha jobbfest också på lördagkväll och som det verkar nu ska vi tydligen vara hos oss om vi får för våran hyresvärd. Det kommer nog bli kul så det ser vi fram emot.

Angående det jag skev tidigare så låter det som att vi kommer jobba till den 10 december, inte så lång tid kvar nu med andra ord!

Nu ska jag gå och lägga mig så kanske jag är piggare imorn än jag var idag!



...fan jag måste ner till källaren och hänga tvätten först..ORKA!!!!

julpyssel

                     
Jag älskar att pyssla, det är hur roligt som helst och det är alltid så kul när det är klart och man ser vad man har gjort! Vi sitter och pysslar just nu, vi har gjort en pysselhörna i tvrummet där vi sitter. Jag skulle gärna lägga upp lite bilder men det kan jag tyvärr inte utan risk att avslöja möjliga julklappar..hihi

här händer det grejer

Oj vilken dag det varit idag. Helt plötsligt kommer några upprörda medarbetare och säger att de blivit uppsagda och jobbar sista dagen på fredag trots att deras kontrakt gäller tills den 15 december. Men hallå så kan man ju inte göra!!!!!!!
Vi blev dock inte så oroliga, vi är nämligen anställda av ett annat bemanningsföretag och silje (vår kontaktperson) pratade med Arne (VD för bageriet) igår och hon borde ju nämnt något om det vore så. Sandra en norsk tjej som också är anställd av jobzone ringer silje som försäkrar oss om att det inte är någon fara för oss. Därför tänkte vi inte mer på det.

Ungefär en halvtimma senare står jag och elin och pratar om hur mycket pengar vi tror att vi kommer få ut, vi kommer fram till att det faktiskt blir rätt mycket och spricker därför upp i stora leenden, vi har ju faktiskt mer än 2 veckor kvar också som vi kommer få lön för + all övertid. Så plötsligt avbryts vi mitt i vår diskussion om pengar av att våran chef berit står där och tittar på oss gladare än vi nåsin sett henne förut (hon brukar iofs se mest sur ut).
- Vi är färdig med goron nästa vecka så då är det inge mer jobb.

Nu vet vi inte riktigt vad som händer, allt julbak verkar vara klart om de inte plötsligt får någon ny beställning. Goro ska vi aif steka nästavecka också och det kan bli mer men Emma och malin verkar  inte behöva jobba mer än till tisdag som de förstod det. Vi ska få veta mer på måndag hur det blir med allt men enligt silje har vi hur som helst 14 dagars uppsägningstid på kontraktet så det ska inte vara någon fara.
Vem vet vi kanske kpommer hem någon dag tidigare än planerat..
Jag lovar att skriva så fort vi vet nåt mer.


Det finns en man på bageriet som är hur snäll som helst, han går konstigt och har inga tänder och ganska uppenbart inte alla hästar där dom bör va om ni förstår vad jag menar men han är väl!digt snäll och ska alltid skoja med oss.
När vi ska åka hem från jobbet så står han och skrapar is från våran bil. Han har skrapat hela våran bil åt oss!!
Hur gullig kan man bli på en skala?

fish on fire

Skulle göra panerad fisk till middag, det gick ju som så bra förra gången. Mmmm vad gott det är. Om man inte överdoserar med salt och bränner fisken...
Det gjorde jag idag, vände och vände på fisken som snabbt började anta en svart färg och jag förstod inte varför, sänkte ju värmen ända ner till 2an. Trodde jag, tills jag såg att jag sänkt fel platta. Fisken stekte på 6an medans couscous vattnet var på 2an.
Elin säger alltid att man får fina barn om man äter bränt....det var det jag tänkte på idag!
JAG LÄNGTAR HEM TILL MAMMAS MAT!

christmas spirit

Idag är det precis en månad kvar till jul. Gud vad jag längtar, jag älskar allt med julen, det är den mysigaste tiden på hela året, jag förstår verkligen inte hur man inte kan gilla julen. Hela december är en mysig månad, man julpyntar och tänder  ljus och öppnar adventskallendrar, bakar pepparkakor och går på julmarknad.
Så kommer julafton, det är alltid lika underbar känsla att vakna på julaftonsmorgonen och titta vad man fått i julstrumpan och sedan springa ner och se den fina granen med alla paket under. Sedan umgås man med familjen och äter god mat och öppnar paket och bara har det bra. Åååhh vad jag längtar nu, jag vill hem till julstöket och mysa med familj och vänner.
Tur att den inte är långt kvar nu, en vecka kvar till december och då ska vi ha julmys med familjen här. Tur att jag har en chockladkallender med mig också!

      
                    våran sista tur till charlottenberg

charlottenberg

Nu har vi kommit hem från charlottenberg, vi har handlat mat för de sista 3 veckorna här. Jag hoppas verkligen att de här sista veckorna går fort för jag är väldigt less nu men försöker tänka framåt.
Nästa lördag så ska vi ut med några på jobbet, lite jobbfest med andra ord. Den 5 är det julbord på peppes pizza, den 14 slutar vi och då blir det sthlm för att shoppa julklappar sen kommer vi hem och då är det jul, sen nyår och sen vecka 4 kommer några killar vi träffade i australien till åre. Det finns en del att se fram emot med andra ord! Så nu jäklar kör vi gärnet sista tiden..



löördag



Samtidigt som jag tycker att det är segt här så är det helt sjukt vad tiden går fort. Nu är det helg så en vecka till har alltså redan gått. Bara 3 kvar nu.
Vi tänkte åka till charlottenberg imorn igen och handla för sista gången. Det känns både kul och jobbigt. Kul för att det händer nåt annorlunda men det känns jobbigt att inte få en enda sovmorgon och att sitta och köra bil så länge på vår enda lediga dag. Men jag har en del att köpa så..

Nu har jag gått en liten promenad och kört 15 minutarn så nu ska vi börja med biffarna och sen ska jag ta en låååång dusch. Jag älskar att duscha! seriöst finns det nåt härligare när man är lite frusen att ta en lång varm dusch?!

Grattis med dagen..igår..eller en vecka sen..

Jag vet inte varför men av någon anledning verkar alla på bageriet ha fått för sig att jag fyllde år igår, 19 november? Jag förstår verkligen inte varför?
Det började igår, vi hade stått och stekt i ungefär 20 min när maggan kommer in med en stor tårtbit och sjunger ja må hon leva, jag tittar mig lite förvirrat runt då hon ger mig en stor kram och säger "grattis med dagen" så ger hon mig tårtbiten och ler stort.
Jag hade ju såklart inte mage att säga att jag fyllde den 8 så allt jag fick fram var ett tack så mycket, vad gulligt hehe.
Sedan bara fortsatte det, en efter en kom fram och sa grattis och jag tackade gott. Elin och Olaug stod och fnissade lite diskret.
Detta fortsatte även idag..grattis med dagen igår! hade du nån fest igår?
Efter att detta fortsatt idag tyckte jag ju mest att det var pinsamt men det kändes lite sent att påpeka att det var över en vecka sedan jag fyllde..


ZLATAN ÄR KUNG
Jag brukar alltid sitta bänkad framför Tvn i slutet på året då alla galor visas. Speciellt fotbollsgalan och idrottsgalan, de missar jag aldrig....förutom om man sitter fast i en håla i Norge! Det gör jag.
Jag satt framför datorn istället för att se om de hade nån websändning, någon sådan hittade jag inte. Istället satt jag inne på aftonbladet.se och följde galan. Minut för minut var det någon som skrev...
Det var inte så roligt så jag orkade inte göra det så länge, det ända jag egenligen ville se var om (när) Zlatan skulle få guldbollen för 3:e året i rad. Det var ju egentligen ganska självklart, det är ju inte direkt någon som riktigt hotat honom. Så han fick den såklart!


    Jag har sagt det förr och jag säger det igen..Zlatan är kung!




VÄRLDENS BÄSTA TJEJ!

                            Fyller 20 år idag. GRATTIS fridis!!

      

japp


När vi ändå är inne på kläder så måste jag visa vad jag tänker beställa. Jag hittade den på stylebystars och kände bara att det verkligen var en Hanna-klänning!


Enkel och söt och man kan ha den till både fest och vardags. Dessutom var den rätt billig. Snart är den min! :)

En dag som gorobagare

Eftersom många undrar vad det är vi gör på dagarna så tänkte jag att jag skulle visa er exakt hur en vanlig dag med gorobakning ser ut:


Först så klär vi på oss mycket kläder så att vi inte fryser..


Sedan åker vi i mörkret..


Vi byter om till våra bagarkläder


Kjelstad bakeri, redo att börja.


Vi hämtar ut en plåt med deg från den stora kylen.


Sedan tar vi våran borste och sopar av allt mjöl från degarna..


Vi lägger degen i järnen..


När de är klara så tar vi ut dom från järnen..


..och skär dem i 3 delar


Sedan lägger vi upp dem på en plåt med 10 goro i varje hög..


Tillsist sätter vi in plåten i en trall som sedan går till packning..


Ibland dansar vi lite också..om det kommer en bra låt..


Och det var en arbetsdag för oss!

Nu vet ni exakt hur det går till att baka goro och nu är det äntligen lördagskväll så vi är lediga imorn. Jag ska ut på en ridtur och annars ska vi bara ta det lugnt och njuta av veckans enda lediga dag.

.



Ja tyvärr finns det inte så mycket roligt att skriva om för det händer inte så där oerhört mycket i mitt liv just nu. Det är samma visa dag in, dag ut. Jag har huvudverk, IGEN.. kul. Tur att mamma skickade med lite fler tabletter när jag var hem. Egentligen är inte jobbet så farligt, jag trivs bättre och bättre med tiden eftersom man lär känna fler och visst är det långtråkigt men på något sätt går dagarna rätt fort. Jag tror bara att det är själva grejer att VA här, att det är exakt samma sak varje dag och det känns som att man är isolerad från omvärlden.
Jaja nu ska jag inte klaga mer, det är bara en månad kvar.. eller jo, jag ska klaga lite till, jag är jävligt kissnödig och orkar inte resa mig upp. Nu har jag klagat färdigt för idag, ha det bra.

If I were a boy..

.. skulle jag inte göra så här..
Jag måste bara berätta om det här...för det gjorde lite ont i min själ att se!
Igår kväll tog jag en promenad in till lilla byn Lena. Lena är ungefär så pass stort att den finns en gata,där man kör bil. Jag gick längs den gatan för jag skulle in på mataffären som ligger längst ner. Under tiden jag gick på lenas enda gata var det en bil som körde förbi mig hela 5 gånger. I bilen satt en ensam kille och körde. Med lite lätt nervevade fönster (mitt i vintern) dunkade han tinitus-hög musik. Så högt att jag trots att jag hade båda mina hörlurar med min egna musik i öronen utan problem kunde sjunga med till Akons - dangerous som han spelade i bilen.
Han körde längst gatan upp till rondellen vid coop i slutet av gatan där han körde runt och sedan tillbaka ner igen..OCH SÅ HÖLL HAN PÅ!

Då undrar ju jag lite lätt hur tankarna går hos den killen? Hmm jag sitter hemma en tisdagskväll och har inget att göra, jag vet! Jag tar bilen och kör iväg ensam till byn sen kör jag fram och tillbaka på gatan hela kvällen och dunkar svinhög musik!  Kanske jag hittar några vänner? Kanske någon tycker att jag är liite cool? J
ag hittar bara ett ord: DEPPRIMERT.

Idag har vi varit duktiga..

Jag, Elin och Emma tog en rejäl löprunda efter jobbet som vi sedan avslutade med 15 minutarn i vardagsrummet, det är verkligen skönt att träna så att svetten rinner. Det var dessutom väldigt behövligt efter den här helgen, man snålade ju inte direkt med godsakerna om man säger så..

Jag och Malin har precis haft en liten "massage stund", jag masserade henne och sen masserade hon mig. Jag är verkligen ruskigt stel i ryggen och axlarna så massage skulle behövas oftare. Vi bestämde att vi ska försöka hinna med det  fler gånger framöver.
Nu sitter jag bara här och myser i min nya flanellpyjamas men tänkte snart gå och lägga mig så jag är pigg imorn. De spelade massa gamla hitlåtar idag på radion så alla sjöng med, hoppas det är så imorn också.
Musik gör så himla mycket!

       
                                    Jag saknar min man!


Härlig helg hemma i ösd

ÅH VAD ROLIGT DET VAR ATT KOMMA HEM EN HELG!

Vi hade planerat noga med mackor och kakor till hemvägen, vi checkade ett antal gånger så att allt var med
- ska vi ta med te i en termos?
-har du packat mackorna och kakorna?
-ska vi äta gröt?
Det ända vi glömde var en resväg hem. När vi äntligen sätter oss i bilen med allt packat och klart så tittar elin på mig..
- vilket håll ska vi åt?
- ehhh
Så typiskt oss men som tur var löste det sig så vi körde till särna där pappa och tobbe hämtade oss med våran nya bil. På vägen stannade vi och åt en jättegod lunch med lax och potatis i vemdalsskalet.

Det var skönt att komma hem i bra tid på fredagen, direkt när vi kom fram så gick jag till frisören och klippte mig och gjorde lite slingor vilket var väldigt på tiden eftersom jag såg ut som jordens största hej kom och hjälp mig.
Sedan åt jag en supergod middag med familjen innan jag gick en lång promenad med Frida som jag inte träffat på ett år. Känns jättebra att ha henne hemma igen!
Sen hade jag bara en mysig hemmakväll med familjen så vi åt godis och tittade på idol. Jag har ju totaly missat det  här borta i norge så jag har inte så stor koll med från vad jag såg i fredags så tycker jag nog att Alice och killen från malta är bäst!

På lördagen fyllde jag 20 år så jag blev först firad av familjen på morgonen och sen av övriga släkten på dagen. Det kunde inte blivit bättre än så. Jag vill verkligen tacka för alla superfina presenter, jag blev jättenöjd med allt! Jag har världens bästa familj!

       
                           Jag har de bästa vännerna man kan ha!

På kvällen kom mina fina tjejer och åt middag och tårtor. Vi hade jättemysigt, vi drack vin, pratade, skrattade och lekte lekar ändra fram till halv 3 på natten/morgonen. Det var så längesen vi hade en mysig kväll tillsammans sådär men det är verkligen det bästa jag vet. Ni är det bästa jag vet och ni kommer alltid ha störst plats i mitt hjärta!
Saknade Ida, linda och cissi men jag veta att ida och linda hade det jättetrevligt i london och i jul kommer vi kunna va alla igen!

      
                                          Tack igen för igår!

Och tack emma och malin för att ni hade gjort en god middag och laddat hem film när vi kom "hem" idag mmm.

Jag har även städat mitt rum, sjukt nöjd över mig själv för det. God natt gott folk för nu ska jag sova, jag är nämligen sjukligt trött!

Imorn..

Åker vi äntligen hem. Åh vad det ska bli skönt att ha 3 hela dagar ledigt. Det här har jag längtat länge efter, nu är allt packat och klart så det bara är att kliva upp, äta och åka. Klockan är över 23 så jag förstår egentligen inte vad jag gör uppe eftersom jag måste upp klockan 5 imorn bitti. Vi ska nämligen åka klockan 6.
Det ska bli så himla skönt att komma hem en helg, imorn ska jag klippa mig och göra lite slingor vilket verkligen behövs, ena halvan av mitt hår har antagit en grå ton och den andra är bara sjukt liten..inte så attraktiv med andra ord.
På kvällen ska jag titta på idol och på lördag fyller jag 20 vilket ska firas med släkt och sedan vänner!
Det ska bli så roligt att träffas vi tjejer igen, bara sitta och prata om allt i en evighet.
Mest av allt har jag längtat efter den här helgen för att frida äntligen kommit hem från new york. Ett år har gått sedan sist och det ska bli så roligt att äntligen träffas igen. Men jag vet att det kommer kännas precis om igår, det gör det alltid...




Jag hör att elin pelin är vaken också..vi är nog lite uppspelta för att vi sett fram emot det här så länge. Vi har ordnat med mackor och kakor från bageriet som vi ska ha till matsäck mmmm...

Nu ska jag försöka sova men först ska jag försöka döda en mygga som sitter på min vägg, jag ser han i ögonvrån hela tiden..det är en fetjävel och han ska dö! JAG HATAR MYGGOR!


.

      

Vad skönt det är att det äntligen är söndag. Jag vaknade aldeles nyss och känner mig för en gångs skulle utsovd och pigg. Jag ska snart iväg och rida. Kan söndagen börja bättre än med en ridtur i bergen?
Ska fundera en stund på vad jag ska ha på mig bara, det har ju blivit så kallt här borta och jag kan ju inte rida i dunjackan. Tur att vi åker hem en sväng nästa helg så man kan byta ut garderoben lite.
När jag kommer hem ska jag fortsätta med städandet lite men sen ska jag bara ta det lugnt och pyssla lite. Man uppskattar verkligen att vara ledig när man jobbar så mycket!


.

       

Äntligen helg igen.
Kan ju säga som så att rulla berlinerkransar är inte det absolut roligaste jag gjort i mitt liv. Den här veckan har varit seg men nu är det äntligen lördagkväll och imorn är vi ledig.
Eftersom jag och elin slutade tidigare än malin och emma så tog vi tag i att städa lägenheten. Det blev äntligen fint igen, efter det tog vi en promenad och det var väldigt skönt att komma ut i friskluften. Det är kallt men det är så skönt när det biter i kinderna. Vi tänkte ta en genväg men som oftast när man gör det blir det en senväg. Vi hamnade mitt ute på en åker men kom tillslut in på rätt väg.

Nu har vi ätit vårt lördagsgodis och tittat på film så jag tror att jag ska gå och lägga mig. Vet dock inte om det är så stor mening för de har fest på våningen nedanför så vi får väl se hur lätt det blir att somna. Dom verkar ha trevligt iaf, måste erkänna att jag känner festsuget komma krypande..litegrann sådär.


som att röka 1654839 cigaretter på samma gång..

Höll på att gasas ihjäl idag på jobbet, jag följde med norsken sandra och några polacker på fikapaus och tänkte att jag skulle vara lite social och ja..lära känna dom lite bättre. När vi går in till fika rummet så ser jag hur alla går in i RÖK-RUMMET. Jag tvekar en sekund innan jag bestämmer mig för att följa med, det var ju liksom det eller att sitta ensam som ett mobboffer.
Jag kan ju tala om att det var som att kliva in i en dimma..AV GIFT. Hela rummet var grått och täckt av rök, det lilla fönstret som var öppet gick en av polackerna och stängde eftersom det var lite "kallt". Jag fick seriöst kisa för att se genom dimman av rök. Eftersom alla därinne var rökare förutom jag satt alla totalt oberörda. De flesta satt med en cigarett i mun och blåste ut ännu mera gift i det trånga rummet med stängt fönster. Jag kan verkligen inte förstå hur någon normal människa, rökare eller ej kan sitta i ett stängt rum fyllt mer rök och äta utan att bli illamående.
Jag som gjorde allt för att undvika att andas kollade mig frustrerat runt för att se om jag var den enda som började få panik över att vi var instängda i en gaskammare...jag var den ända.

Jag stod ut i 5 min sen ursäktade jag mig med att jag skulle hämta ett glas vatten.. jag kom inte tillbaka.

                

RSS 2.0