There's only two types of people in the world the ones that entertain and the ones that observe

Nu är jag helt trött i kroppen efter att varit på badhuset nästan 4 timmar. Det var bara jag och lillasyster och vi har åkt rutchelkana, hoppat trampolin, klättrat klätterväg, legat i bubbelpolen, ätit mjukglass m.m.
Nu har vi ätit god middag och tittar på lets dance, en riktig myskväll med hela familjen innan jag åker iväg till norge igen imornbitti.











i hate this part right here

Igår gjorde jag klart det mesta av packningen, bara lite smågrejer kvar nu som alla laddare, sladdar, necesärer och sånt. Det verkar som att min plan för väskor och sådant funkar men man ska ju inte ropa hej.

Efter en god fika med maya, hanna och frida igår ringde de plötsligt från norra så jag hann med att jobba en sväg också, dock bara 1,5 timma så det gav inte direkt pengar men jag var mest bara ute och lekte, dock verkade det som att istiden var påväg tillbaka för jag hade inte mycet känsel kvar när jag kom in.

Nu ska jag försöka ta tag i mig själv och göra klart det sista för sen ska jag på badet med lillasyster, första gången för mig på det nya!

  

flickorna mina

Igår var en riktigt mysig kväll med tjejerna hemma hos Eva. Vi snackade som vanligt massa skit,skvaller och annat, det är helt sjukt hur fort tiden kan gå när man bara sitter vid ett bord och pratar. 
Eva hade bakat en riktigt god blåbärspaj också mm. Kul att hela gänget var samlat!





Nu håller jag på att fixa en spellista till mp3n, till den långa tågresan på lördag och sen ska jag in på stan och fika med några andra fina tjejer!

barnvakt

Just nu sitter jag barnvakt till min sjuka kusin Ludde. Han sitter och tar kort med min kamera, han tycker det är jättekul när det blixtrar så efter varje gång skrattar han lika högt. Undrar om han inte borde bli less snart.
Jag tänkte försöka tvätta och vika tvätt samtidigt men det är inte det allra lättaste eftersom jag måste ha uppsikt över honom hela tiden. Vårat hem är inte det mest barnsäkra. Hoppas han blir trött och somnar snart så jag hinner göra lite nytta haha. Jag spelar godnatt visor på spotify för att se om det kan ge nåt resultat. 

 

Ikväll blir det träff med favoriterna hos Eva, längtar!

mammut

Mamma bjöd mig och frida på bio ikväll, vi såg mammut, en film av Lukas Moodysson. 
Den var kanon, som vanligt när det gäller lukas moodysson är det en film som verkligen berör och väcker starka känslor. Det är en oerhört tänkvärd film och jag grät så kinderna sved av alla tårar när filmen var slut.

Jag tänker inte berätta mer om filmen, ni får se den själva, men den får en att tänka till och inse hur bra man egentligen har det och vad mycket hemskheter det finns ute i världen som man lätt glömmer bort men absolut inte ska blunda för..

     
       Precis som Lilja forever är det här en film som alla borde se.


tänkte flytta till Oslo..

Japp nu är det verkligen klart, depositionen och första hyran är betald. Vi åker på lördag!
Jag, Frida, Elin, Ida och Emma flyttar tillsammans in i en lägenhet mitt i stan och tänkte (om allt går bra med jobb och så) stanna till slutet på maj. Ingen av oss har jobb ännu men ska söka som galningar när vi kommer dit.
Skulle det bli så att någon av oss inte hittar jobb så får man helt enkelt åka hem igen, det är en chansning men det ska bli kul. Man måste våga chansa lite här i livet!
Jag tror iaf att jag kommer ha roligare tillsammans med kompisar i Oslo än om jag sitter här hemma och kanske får hoppa in och vicka två gånger i veckan.

Dock har jag lite resfeber och tänkte börja med packningen i god tid, jag har tvättat en tvätt nu och ska tvätta en till. Målet är att vara helt klar med packningen på torsdag så jag får en lugn fredag. Får se om jag klarar det..

    
   
   

lazy sunday

Den här bilden representerar hela min dag, det här är alltså allt jag gjort. Givande söndag, not, men den har varigt mysig! Börjar dock bli lite less, det är fritt fram att komma och titta på bröllpsduellen med mig ikväll om typ en timma...

 

just because I´m losing doesn´t mean I´m lost, just because you´re winning doesn´t mean you´re the lucky one

I'll sing it one last time for you

Igår var en trevlig kväll, det började med en liten förfest hos Jenny på frösön tillsammans med massa fina tjejer innan vi gick på G3. Väl där var det väl sådär, har väl hört bättre musik. Det var verkligen helt sjukt mycket folk, man kände sig som en packad sill vart man än gick. Träffade vissa roliga, trevliga personer som det var hur kul som helst att se men annars undrar jag lite vad det var för folk?
När de väl stängde klockan 2 så var jag för ovanligheten rätt nöjd, jag kände inte att kvällen hade så mycket mer att erbjuda så efter att nyströms oerhört snälla mor skjutsat maya och lina till valla skjutsade de även hem mig till odensala innan de åkte hem till lugnvik. Snacka om att köra runt hela stan. Övriga tjejer drog på efterfest så jag hoppas att de hade kul!
Själv kurade jag ihop mig med duntäcket i min säng med katten ovanför huvudet och hunden nedanför sängen och låg och läste min bok till halv 5 på morgonen.

Gårdagen var sammanfattningsvis en trevlig och rolig kväll med mycket fina tjejer!








Ludde 2år

Nu är jag proppmätt igen, ångrar den där tårtbiten alltså..som vanligt men fyller världens sötaste lilla killkusin år så kan man ju göra ett undantag på nyttighetsfronten. Jag är iofs ganska bra på det där med undantag men men..






Vi har föresten haft besök från tremänningarna från hufvudstaden i helgen, alltid lika trevligt. Jag hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång!

Nu borde jag pallra mig upp till duschen eftersom det vankas utgång med girlsen ikväll men jag känner att det här kommer bli en sådan gång då jag drar på det till sista minuten och sen kommer jag stressa runt som en galning istället.
Jag försöker hitta ett rött läppstift också men vi verkar inte ha något i det här huset, jag måste försöka dölja mitt munsår som fortfarande är kvar. Trots missbruk av Anti!

Ha en go kväll det ska jag se till att ha:)

stackars mina läppar

Snygg läpp jag skaffat mig. Oerhört attraktivt, helt fantastiskt, attrahert!!!
Det att mina läppar blev alldeles torra, mycket pga det -20 grader kalla vädret..

 

Efter att frustrerat gjort allt för att få bort torrheten, peelat läpparna med tandborste, tok smörjt läpparna med idomin och kanske i mitt inte nyktraste tillstånd dragit lite i skinflisorna så har detta nu utvecklats till ett munsår. Först en blåsa och nu ett munsår....KUL, tur att det finns Anti:(

Åre

Helgen i åre har varit kanon. Jag, frida, elin och nyström tog oss en 3 dagars tur upp och bodde i fridas stuga. Det var riktigt längesen jag var där men det är alltid lika mysigt.
Tyvärr blev det ingen skidåkning för min del men det var äckligt kallt så det gjorde ingenting, det får bli en annan gång helt enkelt.
Istället blev det en hel del festande, och en an huvudanledningarna till att vi åkte till åre den här helgen var för att vi ville träffa de fyra underbara killarna vi träffade i Australien. De skulle hit på studentveckan tillsammans med fem andra killar. På fredagen blev en hemmafest i killarnas stuga och på lördagen hamnade vi på dippan där vi hade riktigt kul. Vi träffade även Pontus en av killarna vi hängde med i Bulgarien för många år sedan, det var också väldigt roligt.
 När dippan stängde gick vi på efterfest hos killarna där det blev massa bastande och även lite rullande i snön, eller ja kanske inte rullande eftersom det mest var is men ut i snön och bli kall iaf.
Det var riktigt skönt att basta och jag har nog inte stannat så länge i en bastu utan att få panik över värmen förut. Tror dessutom att det är en grym bakiskur! 
 













...fler bilder kommer garanterat dyka upp på fejan på ett eller annat sätt. :)


 


these are special times

Idag är det fredag, jag har fått jobbat alla dagar den här veckan förutom onsdag och jag hoppas verkligen jag får hoppa in och vicka mer. De två senaste dagarna har jag haft hand om en 3a, så jag har haft ett helt klassrum med barn och hållt lektioner. Det har varit hur kul som helst, världens bästa ungar verkligen, går inte att vara på dåligt humör omkring dom. Dagarna bara flyger fram. Idag hade de diktamen och matteprov och jag hade en engelska lektion med dom där vi pratade om Australien. Jag var lite orolig för att det skulle vara en stökig klass och man vet ju liksom hur man brukar vara mot vikarier men den här klassen är helt underbar. De lyssnar, räcker upp handen när de vill prata och är intresserade av att lära sig. Dessutom är de snällast i världen och berättar för mig om det är något jag inte vet hur de brukar göra. 
Åh vad jag skulle vilja gå tillbaka till den klassen på måndag!

      

äntligen har jag en ny kamera

Nu har jag äntligen köpt en ny kamera så snart kommer bloggen fyllas av bilder. Den ska bara ladda i 5 timmar sen så:)

Igår jobbade jag på norra skolan igen, jag tycker verkligen att det är jätteroligt, jag vill jobba meeer. Barn är så roliga, jag ritade en teckning men en prickig häst, pippilångstrump, en sol och gräs på och alla trängdes bredvid för att kolla. De var jätteimponerade över hur jag kunde rita så otroligt fint HAAHAHAHA, hela tiden sade de woow hur kan du rita så fint, åååh vilken fin soool osv.  Önskar jag hade en bild på teckningen så kunde ni fått se. Det såg ut ungefär som att fia 12 hade ritat den men men ett gäng 6åringar har tydligen inte så höga krav så det var ju tur för mig.

Jag har föresten inte haft så mycket för mig de två senaste kvällarna så jag har tittat på två dokumetärer på 3an. Först handlade det om siamesiska syskon. Det var två tjejer som satt ihop. Och det var inte så att de satt ihop lite, de hade samma kropp men två huvuden. De delade alltså allt förutom huvudena. Hur sjukt är inte det? tänk en person med två huvuden. EN vanlig kropp med TVÅ huvuden istället för ett. Trots det här så var de liksom två egna individer med olika tankar och viljor. De hade varsitt körkort och gjorde olika prov i skolan fast de satt ihop. Men seriöst hur gör de när de ska på toa, gör de sten, sax, påse om vem som ska torka? och hur gör de om de blir kär eller om de skffar kille? de måste ju nästan bestämma sig för en för de måste ju bo tillsammans. Eller om de har varsin, fast kul för killen att ha en tjej men dela tjejens kropp med en annan. Och hur gör de då om de vill ligga? turas de om, nu kan vi väl ligga med min kille så tar vi din imorn? 
Aja det är ju sjukt häftigt ändå!

Den andra var om 5 åringar som thaiboxades, föräldrarna skickade upp sina småbarn i en ring och sen stod alla omkring och skrek kom igen, sparka, slå. Stackars barn, de blev ju helt förstörda när de förlorade och självklart grät de ju eftersom de blev slagna och det gjorde ju såklart ont. Föräldrarna måste ju vara dum ihuvudet!!


new look

Idag har jag tillbringat nästan 2,5 timma hos frisören och jag älskar det. Att gå till frisören måste helt seriöst vara bland det bästa jag vet. Kan bero på att jag älskar när någon pysslar med mitt hår. Det känns så lyxigt och avkopplande att bara få sitta med en kopp te och en tidning och någon fixar med håret. Att få håret tvättat är den bästa delen.
Jag gick därifrån en aning blondare och med hellugg, känns lite ovant med helluggen men jag vänjer mig nog snart. Färgen blev jag jättenöjd med, de är så duktiga på studio 9.

Efter jag vart hos frisören fick jag jobba på norra skolan, satt och spelade trollskogen med barnen. Jag ska få jobba imorn också och det känns jättebra. Jag vill jobba mycket nu i januari!


lite update då

Var ju ett tag sen man bloggade nu, ser som ingen riktigt mening med det nu när jag är hemma igen, men men det är ju roligt ibland så..
Har för övrigt inte gjort så mycket sen jag kom hem. Det har blivit några utgångar och myskvällar med tjejerna. Jag har faktiskt till och med fått jobbat en dag,på dagis. Barnen gissade ålder på mig, en gissade på 13 och en annan på 39, vet inte riktigt vad jag ska se mest som en förolämpning...
En annan frågade om hennes föräldrar som var 28 skulle dö snart. Hon tyckte väl att 28 år var nära döden gammalt men det är klart, är man fyra år så kan bäl 28 år kännas gammalt. Jag hoppas att jag får jobba mer för jag gillar att jobba på dagis.

Gårdagskvällen spenderades på paus, åkte dit mer frida och eva men väl där träffade vi maya, lina, linn, hanna och tobias så vi satt där i 4-5 timmar ännu en gång. Men det är mysigt! Nu ska snart jag och maya åka ut till grytan och hälsa på sen ska jag och hanna svettas och förbränna på spinncykeln ikväll!  
          



ovärt

Det var ju iallafall inte värt att sitta vaken till halv 5 i morse bara för att se sverige få stryk av kanada med 5-1.

       
Bara för det är jag trött som ett as just nu, tänkte ta mig en lång promenad så kanske man piggnar till lite. Det är ju trots allt bara -5 grader ute nu och inte - 25 som det varit senaste tiden. Nu kanske man kan gå utanför dörren utan att förvandlas till en isskulptur..

är det bara jag

som sitter uppe mitt i natten för att titta på hockey? förmodligen inte, förmodligen är halva sverige med mig men jag är nog den enda av mina vänner?!!  Jag vet inte men här sitter jag iaf, den börjar om 5 min. Sverige-Kanada.



På tal om det så väntar jag fortfarande på bilder, eller på att jag ska hitta en kamera, det vore också aktuellt just nu. Det blev förövrigt utgång i lördags, dock nykter för min och idas del men det var ju en upplevelse i sig. Kul hade vi faktiskt. Jag hade förväntat mig att det skulle vara mycket dräggigare och tråkigare än vad det var.  Det var faktiskt helt okej, men man önskar ju att man haft en videokamera så man kunde förevigat alla moves på dansgolvet. Typ tjejen som trodde det var porr-aerobics eller killen i röd t-shirt som faktiskt borde stått still, alltså bara det var ju lätt värt att gå ut nykter..
Nog om det, jag vet att det finns en rejäl bunt med bilder på Emmas kamera som jag är lite sugen att ta del av..

Nu ska jag kolla på hockey

2009

2008 blev 2009 och det på ett mycket trevligt sätt. Kvällen började redan vid halv 4 tiden på kvällen då jag och Cissi försökte göra oss i ordning inför kvällen samtidigt som pappa anders bjöd på baileys och vin. Laddade till tusen hookade vi upp med Elin, Ida och Frida och åkte till Sophie och Adam på förfest.
Där var det bara roligt folk och det var kul att träffa gamla kompisar man inte sett på länge. Två taxis tog oss sedan gemensamt ut till frösö sportsuga där nyårsfesten hölls.

Jag måste faktiskt säga att det var den roligaste festen jag varit på på länge. Det började med en god trerättersmiddag, alla var glada och stämmningen var på topp. Vissa kanske blev lite väl runda under fötterna men det hör ju till. Kul var det haha. Största surprisen var även att Alex och Anders oväntat döck upp från ingenstans, där blev man lurad igen. kul =)
Men jag måste verkligen tacka Emma Petter och Kenny för en bra fixat och väldigt trevlig fest!!
Bilder kommer upp så fort jag får några..(det där var en hint) SKICKA BILDER! :)

Dagen efter kändes sedan ganska klassisk, vaknade av ett samtal från bosse där vi bra länge hjälptes åt att öppna luckor. Tittade sedan på Stockholmboggie med alex, skönare film föresten. Sedan blev det mer tv tittande och tillslut mer tv tittande med tjejerna. Den årliga victoria´s secret går ju självklart inte att missa. Somnade sedan totalt ovaggad.

Jag har en känsla, en bra känsla av att 2009 kommer bli ett bra år. Ett riktigt bra år! Hoppas jag har rätt, det brukar jag ha;)

Ha det fint kära vänner!

RSS 2.0