best of 2008

Idag är det årets sista dag, det är helt sjukt vad tiden går fort, för ett år sedan hade jag precis kommit hem från new york och vi hade en relativt lugn nyårsafton med middag, singstar och guitarhero hemma hos Johan Bartelmes med ett gäng jag alltid älskar att umgås med. Ikväll blir det nyårsfest i frösö sportstuga med ett betydligt större gäng, längtar!

Jag skulle kunna skriva en lååååång uppsats om det här året som gått men förmodar att ingen jävel skulle orka läsa det. Därför kommer the best of 2008 i bilder istället.



Som ni ser har jag spenderat den större delen av det här året i Australien och Norge. Skulle någon fråga mig vilket mitt bästa minne från 2008 är så skulle jag utan att tveka svara mina 4 månader i Australien. Jag fick nya upplevelser, nya erfarenheter, nya vänner och jag lärde mig älska ett nytt land!

Nu är jag nyfiken på vad 2009 har att erbjuda. GOTT NYTT ÅR MINA VÄNNER!

Nyårsklänningpanik

Som vanligt är jag ute i sista minuten och panik letar efter något att ha på mig. Jag och Emmish flängde runt hela stan och frös underhudsfettet av oss i minusgraderna. Ingenstans hittade jag någon förens vi gick in på tantffären nummer 1, Fanny. Där hittade jag äntligen en som jag tyckte om. Visserligen var det en långklänning men den är redan inlämnad till snälla momma som ska sy om den. Skönt att slippa tänka på det mer.

Nu ska jag gå på bio med mina favorittjejer Frida, Elin och Ida, den nya filmen Australia ska vi se, har hört mycket bra om den så jag hoppas den lever upp till mina förväntningar.

   

OAO ha en bra kväll


this christmas

                 
Men hej mina vänner. Hoppas alla har haft en bra julafton, juldag osv. Det har jag haft, en väldigt bra jul. Julafton är ju alltid julafton. God mat och mycket fina klappar. Karl-Bertil är ju alltid min favorit och kommer  fortsätta vara.
Sen kommer vi till juldagen, började med en löprunda och lite skridskoåkning på odenvallen medans man laddade för kvällen.
Det började med förfest hos Sophie tillsammans med massa gamla kära goa vänner, hade gärna stannat där längre men man var ju tvungen att gå in på krogen 10 en kväll som denna. Det var smockat med folk på olearys som jag kommer ihåg det, kul att träffa massa folk man inte sett på länge. Eftersom man var in på krogen ca 2 timmar tidigare än vanligt kändes det som en evighet innan de stängde, en rolig evighet dock! Vi hann tillochmed med en sväng på akuten, frida föll och slog hål i hakan men sen var vi tillbaka på dansgolvet. En riktig hårding är hon!
Som vanligt ville vi aldrig att kvällen skulle ta slut så det hela slutade med en "efterfest" i brunflo.??? vaa? jag vet inte? vet elin? nä men trevligt hade vi, man ska inte underskatta brunflo..

Igår tillbringades kvällen på paus med ett gäng fina tjejer. 5 timmar blev vi sittandes, kom dit sju och gick inte förens strax innan tolv. Funderade på en spontan utgång på marité men 200 kr för det kändes aldrig riktigt aktuellt så vi skippade det.
Massa tjejsnack blev det och en kväll med tjejerna är alltid trevlig. Vi måste göra om det igen, snart!

God Jul

Tiden innan julafton brukar alltid vara rätt stressig. Man ska köpa julklappar till alla, det ska bakas och det ska städas och fixas, idag har jag och frida åkt runt och stressat för att få klart det sista men nu är det äntligen lugnt. 
Vi har precis kommit hem från våra grannar, det är en årlig tradition vi har och har haft även innan jag föddes. Först är vi hemma med bara familjen och dricker glögg, lyssnar på jullåtar och klär granen tillsammans. Sedan går vi över till våra grannar där vi sedan tillbringar kvällen.
Jag gillar traditioner, särskilt kring julen. För mig är de viktiga och får inte ändras på, eller ja det beror ju på vad det handlar om såklart. 
 I år har jag till exempel gått med på att ha plastgran istället för en äkta, har alltid vägrat plastgran förut men i år var det faktiskt mitt förslag att ändra på det och vi har aldrig haft en tätare och finare gran, dessutom behövar man inte dammsuga bort barr titt som tätt och den håller sig lika fin hela tiden.

    
En suddig mobilkamera bild på mig och floyd med granen och paket i bakgrunden.
Snart ska jag köpa en ny kamera så jag kan ta riktiga bilder..


Imorn är det julafton och helt vitt ute, precis som man vill ha det. En riktigt vit jul så GOD JUL på er!


2 dagar kvar till jul


      

Utgången i lördags blev riktigt lyckad, vi började med förfest hos eva där vi blev joinade av ett gäng hockey killar. Sedan drog vi vidare till Plaza där vi träffade massa annat trevligt folk. Första gången för mig där och jag tyckte det var helt kanon, men är man ute med de bästa så kan det väl egentligen aldrig bli tråkigt. Jag hade verkligen superkul, fuldansade som vanligt hela kvällen, man går ju inte ut på krogen för att sitta still..
Någonting som jag dock verkligen stör mig på i Östersund är att allt stänger klockan 2. Hallååå klockan 2?? Det är ju då man har formtoppen för kvällen!!
Jag och Frida kunde inte riktigt acceptera det här så vi bestämde oss för att hitta en efterfest. Det slutade dock med kebebcity innan vi åkte hem till Anders och lyssnade på musik. Trevligt det också men på juldagen hoppas jag på en rejäl efterfest!! =)

Idag har jag varit på stan och köpt det sista så nu är jag klar med julklapparna. Kan hända att jag måste in en sväng imorn om jag och min syster inte hinner klart en sak, men jag hoppas vi gör det. 
Något jag verkligen tycker är kul med jul är att alla kommer hem den här tiden, man träffar massa folk som man inte träffat på länge. Det är så det är med jul, man kommer tillbaks till där man kommer från.

a million miles away

It feels like you're a million miles away
As your lying here with me tonight
And I can't even find the words to say
I can't find a way to make it right
And we both know that the stories ending
We played the part but we're just pretending
And I can't hide the tears
Cause even though you're here
 It feels like you're a million miles away

 

winter wonderland

     

     

Nu börjar jag verkligen känna av julstämningen här hemma. Det snöar äntligen igen, stora fina flingor jag älskar vintern när den är som den är nu.
Huset är nystädat och julpyntat och vi har tänt en massa ljus, ikväll ska familjen julpyssla fast jag hinner bara vara med en stund för sen tänkte jag göra en debut på G3 eller Plaza eller vad man nu säger.
Jag har varit inne på stan idag och köpt julklappar och strängts bland massa folk, allt är inte klart än men det mesta känns iaf avklarat. Träffade även min farbror Pär och kusin Ludde så vi han med en snabbfika på törners.

Nu måste jag hjälpa mamma lite med middan innan jag börjar göra mig i ordning för ikväll, vi ska äta fondue mmm

Och åter igen, jag kommer dumförklara alla som inte skaffar spotify det är ett riktigt bra musikprogram, nu ska jag lyssna på massa jullåtar.. Ha en bra kväll! :)

spotify

Måste bara säga det att Spotify är så sjukt bra, man bara laddar ner det och sen kan man söka på vilken låt man vill i hela världen och sen lyssna på den. Huuur bra som helst så skaffa det nuuuu!!

Det känns som den här dagen varit hur lång som helst, den började med att jag åkte och solade med Elin och Ida sen gick jag och Ida på Jocks och tränade eftersom de har öppethus den här veckan. Det blev kanske inte världens seriösaste träningspass men bättre än ingenting iaf. Efter det gick vi på paus och åt Lunch men Frida och Hanna Nyström. Det var ett tag sen man såg den friska vinden så det var kul att träffa henne igen.
 Efter ett tag kom Elin också så efter lunchen gick vi och blev av med vår oskuld på systemet. Nu har jag så det räcker till imorn och till juldagen.
När jag kom hem fortsatte jag med städningen och sen bjöd mamma på glögg, pepparkakor och lussebullar. Mmmm vad gott det var och gud vad jag älskar julen jag har sagt det förr men det är lätt mysigaste tiden på året!


       

Nu sitter jag bara och väntar på att det ska bli middag och sen ska jag ha filmkväll med världens bästa tjejer! Tror att vi vågas oss på en skräckfilm tillochmed..

Jag har varit dålig..

..På att blogga sen jag kom hem, jag har egentligen haft mer att skriva om sen jag kom hem än vad jag hade när jag var i norge men jag har bara inte varit sugen. Jag tror det är kameran det beror på, det är inge kul att blogga utan bilder.
Jag måste helt enkelt köpa en ny, det blir av snart!

Imorse var jag iaf och solade, jag fick en chock när jag stod i provrummet häromdan. Skulle jag lägga mig naken i snön så skulle ingen se mig så att sola kändes oerhört aktuellt, det blir av imorn också. Efter solningen tog jag en långprommis med floyd och Ida och sen har jag varit hos Frida och bakat pepparkakor..eller det var mest hon som bakade men jag hade iaf ett fint förkläde på mig. Nog om det för nu måste jag städa mitt rum något som känns som ett rejält projekt så det är bäst jag sätter igång.

Nu förstår ni varför vi inte åkte till sthlm..










...det blev lite trångt i bilen!



hemresa

Nu är vi hemma! I Sverige i Östersund i Odensala i mitt hus, jag sitter i min soffa i vardags rummet och tittar på all fin julpyntning här hemma. Det är supermycket snö och hur fiint som helst, känns som att jag äntligen kommer få lite julstämning.
Igår var vår sista kväll så efter att vi städat hela lägenheten hade vi filmkväll med Jim-reidar (jimpa), dag-morten (molle) och Steinar, vi tittade på kung fu panda. Det var jättemysigt och jag fick dessutom min julklappsönskan uppfylld då jag fick världens längsta massage av Molle mmm vad det var skönt och bra för min rygg!
Det blev dock lite senare än vi tänkt och vi kom inte i säng förens klockan ett, men det är alltid svårt att säga hej då..Jimpa kunde inte slita sig alls så han sov över hos oss och hjälpte oss med all packning i morse. Snällare kille får man leta efter han har tagit med oss på mycket. Han har till och med döpt sina två kattungar till hanna och elin. Dom är det sötaste jag sett på länge.

Egentligen borde vi vara i Stockholm nu men planerna ändrades drastiskt i morse när vi med hjälp av tre män lyckats pressa in all packning och ganska snabbt insåg att vi kan åka till stockholm men vi kan inte köpa nåt för det får inte plats i bilen. Finns det någon lag på hur mycket packning man får ha så överskred vi den rätt rejält. Vi bokade helt enkelt av hotelet och åkte hem istället. Jag ska lägga upp lite bilder på vår packning sen så förstår ni vad jag menar..
Jag valde att lura mamma och pappa så jag berättade aldrig att jag skulle åka hem, istället klev jag in genom dörren samtidigt som jag pratade i telefon med pappa och berättade att vi var framme på hotelet. Hyffsat förvånade de blev..

Nu ska jag gå och lägga mig, om det här inlägget blev lite sluddrigt så är det för att jag sovit  5 timmar i natt och kört hela dan så jag håller på att somna. Bäst jag går innan jag somnar i soffan.. Ha de

sista dagen på kjelstad

Först måste jag be om ursäkt för dålig uppdatering, har inte skrivit på ett tag nu men det är bara för att jag faktiskt inte haft tid. Har behövt fixat med allt och städad och grejat.

   
                                
Nu är vi iaf färdiga med allt jobb på bageriet eller bakeriet som man skulle sagt i norge. Det kändes lite vemodigt att åka, så här mot slutet lärde vi känna alla mycket bättre och då blev det också roligare att jobba. Önskar att vi lärt känna alla lite tidigare, vi hade ju inte behövt vänta till december.
Det finns en jättegod chocklad på jobbet som vi gått och letat i 3 månader men aldrig hittat, nu sista dagen på jobbet hittade vi den. En stund senare kommer Pål och K-P och ger oss en stor skål full med choklad till resan hem alltså sötare killar. Vi blev jätte glada och nu har vi ätit choklad hela hemresan.
 Av chefen fick vi även fina kransekakor som vi tagit med hem och av Olaug fick vi tomtegröt och en varsin julklapp, Olaug är den goaste tant jag vet. 
Vi sa även hej då till Malin i fredagskväll och det kändes lite konstigt att skiljas åt såhär efter 2 månader men jag hoppas vi ses igen. 
Vi kommer sakna alla jättemycket men kommer troligtvis tillbaka igen nästa år!

bortglömd?

Nu har vi gjort vår sista måndag och våran sista tisdag, snart våran sista onsdag och så vidare... Vi räknar ner med andra ord. Jag längtar hem som en galning men samtidigt kommer det bli lite jobbigt att säga hej då till alla. Nu den senaste tiden har vi ju faktiskt skaffat oss vänner här i Norge!
 
Min rygg och mina axlar värker också fortfarande, malin fortsätter att beskriva hur hon får gå slalom med fingrarna mellan knutarna på min rygg och sandra uttryckte lite lätt att det var det värsta hon känt...
En massage känns med andra ord oerhört aktuellt just nu!
Jag lovar att vara slav för en dag till den som ger mig en massage i julklapp. Massage står alltså fetöverst på min önskelista!!!!!!


Sen hade jag bestämt skype med mamma och pappa ikväll 20.30? klockan är nu 20.55 och jag väntar fortfarande...Är det så att jag fått dissen av min egna mor och far?? har jag vart borta så länge att de redan glömt bort mig??? JAG UNDRAR?!

Nu väntar jag inte längre för nu ska jag se nyaste avsnittet av gossip girl. xoxo


kyss och klem

Vi har typ aldrig gjort så mycket under en helg ever här i Norge men kul har vi haft.
Efter jobbet i fredags åkte vi in till Gjövik för att äta julbord med jobzone, händer kanske 2 gånger per år att jag är sugen på pizza och lyckades pricka in fredagen..vad är oddsen? grymt gott var det iaf.. Åkte därifrån strax efter 21 tröttare med gratis pizza i magen och en parkeringsböter på 700 norska...heja!
Vi började jobba 06.00 på lördagen och gjorde kranskakor till 15.00, 9 timmar har aldrig gått så fort nångång sen vi började här vill jag lova.
Efter jobbet gasade vi hem och bytte om och sedan bar det av till fjällhallen i gjövik för att kolla på hockey, vi hann bara se sista perioden eftersom vi jobbade lite längre än tänkt men men.
Efter det gick vi till Sandra där vi lagade mat och började förfesta innan vi tillsist gick in till stan och hamnade på en krog som heter källaren. Där dansade vi hela natten tills vi tog en svarttaxi tillbaka till Lena.

Klev upp runt 11.30 på söndagen bara för att upptäcka att jag för första gången inte hade nån som helst huvudverk dan efter..couldn´t be better liksom..
Åkte sedan till maggan och red ut på en lång ridtur. Minusgrader men superfint väder!
Det var sista ridturen här:(
Efter ridturen åkte jag, elin och jim-reidar hem till honom för att titta på hans kattunga. Bara 9 veckor gamla och huuur söta som helst. Elin och Hanna heter dom! Att jag såg ut som ett mongo på höger öga och inte kunde andas genom näsan efter besöket var det värt alla gånger.



"Arne du sa att vi skulle få kooooma iiin på shhlaaager fast malin var 19!! Nu ståår vi här och kommer inte in????? hur kommer det sig?? Vakten vill inte släppa in oss!!!! Ring tillbaka när du hör det hära arne... KYSS OCH KLEM"   / eiln spelar in ett röstmeddelande till chefen/ägaren av kjelstad bageri ca 00.30 lördagkväll... 

"SÄNK VOLYMEN OCH SLÄCK CIGGEN" / malin bestämt det första hon säger till killen som skjutsade oss hem...

skönare



ibland borde man få spola tillbaka tiden..bara 5 min..

Aaaah vad jag blir trött på mig själv ibland. Jag har inte gjort något av de 4 saker jag bestämt innan att jag skulle göra idag, jag gick hem sen fastnade jag i soffan med datorn i diverse bloggläsande och facebookande och annat. Typisk nu måste jag ju göra de här sakerna nån annan dag istället..SUCK!

Även att jag är världens största mongo ibland. Eftersom man ständigt går omkring med mjöl i ansiktet på den här arbetsplatsen så mår hyn inte alltid så bra. Nu tittade jag mig i spegeln och upptäckte att min hy var ovanligt bra, för att inte säga nästan mycket bra. Granskade min panna och såg att den var fläckfri. Inte en finne.
Självklart var jag då tvungen att kolla närmare..och närmare, tillslut stod jag med fejan upptryck nån millimeter från spegeln, så nära att jag nästan kollade i kors..Och då SJÄLKLART SER JAG DEN. En svart prick mitt i pannan..och en till liten svart prick strax ovanför näsan. Utan att hinna tänka så var mina fingrar där för att mörda.

Några minuter senare hade mina 2 näst intill obefintliga svarta prickar förvandlats till röda, svällande sår och när jag nu tittar mig i spegeln ser jag bara 2 lysande fläckar...och jag har bara en fråga i mitt huvud. VARFÖR?



en helt vanlig torsdag

       
                              Världens bästa Olaug som vi jobbar med

Jag har egentligen inget vettigt att skriva men jag gör det ändå för jag känner för det, snart har det gått en vecka till, tiden går fort men får gärna gå ännu snabbare.
Imorn ska vi på julbord på peppes pizza med jobzone så det ska bli kul, vi hade egentligen tänkt åka hem till sandra efter det för lite singstar och guitarhero m.m men idag fick vi reda på att vi ska jobba lördag och börjar 06.00 så vi skippar nog det och nöjer oss med julbordet. 

Vi får se hur lördagen blir men vi slutar 13.00 och efter det ska vi följa med Jim-Reidar och titta på hockey i den kända ishallen i gjövik, hallen där OS-finalen mellan Sverige-Kanada spelades -94. Den ska tydligen ligga inne i nåt fjäll eller nåt. Spännande.
Efter det funderar vi på utgång men vi får se hur det blir. Jag är inte så pepp på krogen som det känns just nu men det kan ju ändras..



- Vad kallas en smart människa i Norge?
- Turist.

.

   
   Wish I could press rewind And rewrite every line To the story of me and you


Jag älskar snö!

Äntligen behöver jag inte vara rädd längre. För de som inte redan visste det är jag en smula mörkrädd, en ganska stor smula typ stor brödsmula.. Detta kommer nog från att jag älskar att läsa deckare och tack vare min more blivit helt inne i beck och wallander filmer, streckläste nyss alla Stieg Larsson böckerna också. Detta gör att jag får väldigt livlig fantasi, särskilt när jag är ute själv och det är mörkt.
Jag brukar springa till bageriet när emma slutat för att möta henne och springa med henne hem, varje gång är det kolsvart och jag ser inte mer än den lilla fläcken där pannlampan lyser. Självklart börjar mina fantasier att spåra och jag får för mig allt möjligt. Men ska man bli Adriana Lima så måste man anstränga sig, jag har därför vidtagit vissa åtgärder.
Jag har alltid 2 vapen med mig för att kunna försvara mig mot våldtäcksmän och massmödrare. En hårsprej i den högra handen och en bläckpenna med stiftet ute i den vänstra.

Idag lämnade jag hårsprejen hemma och pennan fick ligga i fickan för idag var jag inte rädd. Idag var det just för snön ligger som ett vitt täcke över marken och träden och lyser upp så man ser. Så fort mörkret är borta försvinner också mina fantasier. Kan det bli bättre än att att det är december, det spelas jullåtar och det är massvis med snö ute?!!!

Partyyy

Jag tänkte skriva ett fint inlägg om våran roliga, långa, lyckade fest i lördags men är i lite tidsnöd för jag ska laga mat och springa och möta emish för en springtur så ni får nöja er med dessa fina bilder istället.



För er som undrar om diverse onaturliga positioner så lekte vi lite lekar...

RSS 2.0