Oslo

I lördags tog vi den lilla bilen och körde de 12 milen ner till Oslo, detta tog ca 2 timmar eftersom alla vägar här i norge går hit och dit och slingrar sig fram och tillbaka. Den högsta hastigheten man tillåts köra mest hela tiden är 80 också så man kommer ju inte fram så fort. Men men tid hade vi och resgodis så det var inga problem.
När vi kom fram letade vi snabbt upp ett gina för lite shopping. Shoppingen stannade dock inte vid gina utan fortsatte på både en och flera trevliga affärer. Det finns ju en anledning till att vi bor mitt ute i ingenstans. Det går helt enkelt inte att göra av med några pengar där vi bor, och det går inte att INTE göra av med pengar i storstäder.
Jag shoppade en tunnare "jacka" och en stickad tröja, en "klänning/linne", en mössa, hårspännen och ett halsband. Kom nästan upp i 1000 lappen på bara shopping. Men jackan och stickade tröjan ser jag mest som ett investment. Har länge velat haft jackan och en stickad är ju ett måste här där det är så kallt.

Efter att vi sprungit runt i centrum ett tag så träffade vi anders som tog oss hem till lägenheten deras. Där åt vi en god middag, pasta och biff a la bosse innan vi lade händerna på alkoholischen och började förfesta.





Efter diverse spel, dans, gravidandning och annat tog vi oss tillslut ut på krogen där vi dansade tills de stängde. Har inte dansat så mycket på lääänge vilket visade sig tydligt eftersom jag fortfarande har träningsverk i benen. Jag vet inte om det kanske säger mer om mig än om dansen..
Kvällen avslutades iaf med lite tända ljus och tedrickande innan alla slocknade. Sista gången jag kollade på klockan var den 06.14 så det har inte blivit många timmars sömn inatt. 
Innan vi åkte hem från storsta´n hookade vi upp med emma johansson och malin den nya tjejen som ska jobba på bageriet. Vår lilla familj här på landet har altså utökats till fyra.
Nu är klockan strax efter 21 så det är dags att sova och ta igen all sömn. I morn är det back to goro!


                                  
       As long as when we steppin on the dancefloor, it´s me and you

yr? ja

Jag vet inte om man blir snurrig av det här jobbet. Man tänker för mycket för sitt eget bästa tror jag, det är ju det man gör 10 timmar om dan när man steker goro. Tänker, på allt som går att tänka på och lite till.
Pratade med pappa idag och anklagade honom för att inte ringt mig en gång sen jag åkte. Hade visst glömt att vi pratade förra veckan. Hade tydligen sagt massa andra saker också som jag inte kom ihåg att jag sagt. och nej det var inget fyllesamtal!
Blev även väldigt glatt överraskad då han talade om att det hade rullar in pengar på mitt konto, mycket pengar. En liten summa från jobbet på dagis men sen en större summa som jag inte har en aning om vart de kommer ifrån. Aja det lär ju visa sig om inte annat, får ta reda på det. Hur som helst hade de ju inte kunnat komma mer lägligt med tanke på att  vi ska in till Oslo imorn. Jag ska dock försöka hålla i pengarna så gott det går iaf, inge slösa här inte!

Blev lite mindre glad när pappa slänger ur sig dessa ors: Vad synd att du är i norge nu för om du hade varit hemma så hade jag bjudit med dig till råsunda på vm-kvalet mellan sverige-portugal. Ingen dålig match, tänk ronaldo.

Han säger inte dessa ord lite sorgset utan han säger det med ett leende bara för att han vet hur avundsjuk jag blir. Jag ser han framför mig och han njuter av berätta det för mig, han vill bara säga det för att göra mig avis. Jag börjar iaf bli van vid att han alltid åker på massa matcher och sånt så jag blir lämnad kvar avis så det är lugnt. Jag vill också se landskamp på råsunda. Livet är inte alltid rättvist!
Men Tack pappa, TACK! du får ta med mig på nån match and make it up to me. Saknar dig.

Jag kommer iaf tjäna massa pengar och det känns bra=) 
Nu sitter jag bara och skriver för att och det ska jag sluta med, har man inget vettigt att skriva så kan man ju lika gärna strunta i det så det ska jag göra nu.

Måste bara meddela att pinglan sitter och sover i soffan när jag säger att vi måste äta upp pajen. Då blir hon klarvaken och några senare sitter kvinnan och slickar av tallricken tills varje millimeter vaniljsås är borta. Ca 1 innan detta kläcker hon kommentaren
- jävlar vilka kokäggare vi är!

Det var allt för nu ska vi sova, vi är inte riktigt normala längre..

hej hå


Aaaaaaahh vilken äcklig dag jag har haft idag!!!! somnade med huvve verk igår och vaknade med huvve verk idag. Precis vad man behöver alltså. Ville bara att dagen skulle ta slut, det gjorde den ju tillslut!

Jag har faktiskt köpt min första julklapp idag, ute i go tid ja. Den är till mamma och pappa, jag saknar dom!


                 

Ikväll ska vi äta upp resten av bärpajen vi bakade på elins födelsedag och titta på the sisterhood of the traveling jeans 2. Mycket filmtittande blir det för oss här borta, är ju typ ett bra tidsfördriv.

Men hör och häpna i morn bryter vi vårat helgmönster för vi ska inte ta en långpromenad, plcka bär, äta godis och kolla på film här i rogneby som vi brukar göra. Vi ska till Oslo!! Vi tar vår (eller egentligen elins farmors) lilla toyota och far in till storsta´n. Vi tänkte hälsa på Bosse och Anders och blandannat fira Anders som fyller 20 i morn. Det ska bli roligt det. Vi tänkte även smita in på ginatricot och kika. Jag måste köpa nånting att ha på mig när det är lite festligare tider liksom. Kan ju inte komma i mysisar och collegetröja då inte. (det är även en ursäkt för att få gå på gina).



Morotskaka

Jag har aldrig varit så opepp på att gå upp och jobba som jag var i morse, eftersom vi firade lite igår så blev det senare än vanligt och det ändes verkligen på morgonen. Jag ville bara kasta telefonen i väggen när den ringde 04.45 och dra täcket över huvudet och somna om. Det kändes ju inte lättare när jag visste att jag hade 10 timmar med gorostekande framför mig.
Upp tog jag mig iaf och i köket mötte jag en lika trött elin, men vi tog oss igenom ännu en dag. Sanningen är att dagarna faktiskt går rätt fort när man väl är igång.


    

Vi har ju egentligen våran stränga regel att vi bara får ta en godsak på bageriet på fredagar men grejen är att det alltid bara finns wienerbröd och bullar då. Vi har alltid gått och kastat sugna blickan på plåtarna med mockarutor och morotskaka men de har aldrig legat bland godsakerna man får ta av.
 Idag för första gången låg det en kartong med en längd morotskaka på bordet.

Elin: Jag tror nog att ja ska smaka ett liten bit, bara en bit på hörnet
Hanna: mm jag med bara för att känna hur den smakar alltså
Hanna/Elin: mmm oj fan vad god den var
Hanna: Jag tar en liten bit till, bara en kant. Det gör ju ingen skillnad liksom
Elin: nä precis, det gör jag med

10 minuter senare var kakan slut och vi tittade i chock på den tomma kartongen och sedan på varandra. Vad hände där?


Har precis kommit hem från en härlig löprunda så nu ska jag göra lite styrketräning medan Elin duschar och sedan ska vi äta middag och titta på gossip girl.

Idag är ingen vanlig dag för det är elins födelsedag...

Idag fyller Elin 20 år så nu är hon stor på riktigt och får gå på systemet! En extra pussochkram till dig idag! =)

Själv ställde man klockan på 04.00 imorse för att kliva upp och fixa med frukost och annat innan födelsedagsbarnet vaknat till liv från skönhetssömnen. Det var skönt att sitta i lugn och ro och äta frukost länge. Det blev det vanliga, gröt med bär och mackor men dagen till ära blev det även ägg till frukost, lyx för att va oss!

Väl på jobbet så bestämde vi att eftersom en födelsedag faktiskt är dubbelt så bra som en lördag eller fredag så fick Elin äta så mycket gott hon ville på bageriet trots att det är onsdag. Det belv både bulle, wienerbröd och gräddtårta. Eftersom elin helst inte ville sitta och smälla i sig massa godsaker (och kalorier) själv medans jag gnagde på en morot så bestämde hon att jag också skulle få äta. Födelsedagar är en sån dag.
Kan jag väl, thats what friends are for liksom tänkte jag och hugg in på ett wienerbröd.

  
           Elin med vår vackra (lite brända) hemgjorda bärpaj

När vi kom hem från jobbet så lagade vi lax till middag och vinbärspaj till efterrätt. Mmm så gott det blev, vi är så duktiga så. Tyvärr blev pajen lite bränd men det var ugnens fel för vi hade den tillochmed inne kortare tid än den skulle, men den blev god ändå. Lite (lr mycket) vaniljsås till så var det perfekt. Vi tittade även på film, sisterhood of the traveling pants såg vi och den är sååå mysig. Det slutade med att vi båda satt och grät en skvätt i soffan. 

Nu är klockan way over bedtime så nu är det sovdags. Jag hoppades iaf att pinglan hade en bra födelsedag trots att vi bakar goro och är fast långt ut i norges landsbygd:)


 

50 punkter som gör dig glad!


1. Att  bli  förälskad.


2.  Att skratta så mycket att det gör ont i magen.


3.  Ett varmt bad.


4. Ingen kö i affären.


5. En speciell blick.


6. Att få ett e-mail.


7. Att köra en tur efter en fin väg.


8.  Att höra sin älsklingssång i radion.


9.  Att ligga i sin säng och lyssna till regnet utanför.


10.  Varma handdukar.


11. Att finna tröjan som du gärna vill ha, på  rea.


12.  Choklad milkshake, eller vanilj, eller jordgubb.


13.  Ett entimmes långt telefonsamtal.


14.  Ett bubbelbad.


15. Att fnissa.


16. Ett samtal från en kär vän.


17. Stranden.


18. Att hitta pengar i en gammal jacka.


19.  Att skratta av dig själv.


20. Midnatts-telefonsamtal som varar i flera  timmar.


21.  Att springa igenom en vattenspridare.


22.  Att skratta utan någon som helst anledning.


23.  Att ha någon som talar om för dig att du är underbar.


24.  Att le inombords åt en gammal historia.


25.  Vänner.


26. Att råka höra någon tala gott om dig.


27.  Att vakna upp och inse att du får sova länge.


28.  Din första kyss med någon du gillar.


29. Att få nya vänner, eller att vara tillsammans med de gamla

30.  Att leka med sitt husdjur.


31. Att någon smeker dig i håret.


32. Söta drömmar.


33. Varm choklad.


34. Utflykt med goda  vänner.


35. Att gunga riktigt högt.


36. Att slå in paket och lägga under julgranen.


37.  Att sjunga riktigt högt, när du är helt ensam, utan att känna dig dum


38.  Att lyssna på en riktigt bra konsert.


39.  Att få ögonkontakt med en främling.


40.  Att vinna ett riktigt svårt spel


41.  Att baka kakor.


42.  Att få hembakta kakor av en vän.


43  Att vara tillsammans med goda vänner.


44.  Att se sina vänner le och skratta.


45.  Att hålla hand med någon du håller av.


46  Att möta en gammal vän och inse att vissa saker ändrar sig aldrig


47.  Att åka rutschkana om och om igen.


48.  Att se uttrycket i någons ansikte när de öppnar en gåva från dig.


49.  Att se solen stiga upp.


50. Att kliva upp ur sängen varje morgon och vara tacksam för ännu en underbar  dag.



End of helgen

Nu är det söndagkväll och helgen är snart slut, dags att ställa klockan på 04.45 och upp och jobba igen.
 Den här söndagen har vi verkligen inte gjort nånting vettigt. Vi åt frukost och kollade på film till 4 på dan då tog vi en promenad och sen gjorde vi middag och tittade på en film till. Väldigt skönt dock!
Nu sitter  vi här i vårat ommöblerade tv-rum och lysnar på mysmusik, elin virkar mössor igen och jag har precis börjat på min efterlängtade shopaholic ties the knot.


vår otroligt goda och nyttiga middag med lax..

...följt av vårt otroligt goda inte fullt så nyttiga godis.

Vår "romantiska" middag för två slutade med en fin solnedgång. 


Vi har gått över gränsen, waaay over!

Jag nämnde tidigare hur mycket vi såg fram emot våra mysiga lördagar här borta. Våra härliga kvällar med bra film och godis. Ibland kan man bli lite väl exalterad över saker, sådär så att man överdriver en smula och ibland går totalt över gränsen. Vi kan väl säga att vi gjorde det idag. 
Jag och tjejen som helst vill vara anonym i detta inlägg köpte godis på tre olika mataffärer för att få med alla sorter vi ville. Den totala summan för min påse blev 73 kr och för den andra tjejen, jag väljer att kalla henne pinglan slutade det på 76 kr och nu snackar vi NORSKA! Vi har alltså godis för sammanlagt 149 norska kronor att få i oss ikväll.
Efter att denna information tagits in i våra hjärnor blev vi en aning förtvivlade så vi tittade varandra djupt i ögonen och så skakade vi hand på att vi hädanefter inte får köpa godis för ett öre över 40 kr. Blir det mer så får vi snällt gå tillbaka och plocka ur godis ur påsen.

Nog med confession för idag. Nu ska vi skypa med kära ida som är i London och sen ska vi göra en god middag för två med lax och romsås. Muuums.







Sömnproblem

Jag som har deckat vid 21 varje kväll kan helt plötsligt inte sova, klockan är 23.55 vad är det för fel på mig?! istället ligger jag här och nördar mig framför datorn. Tur att det är lördag i morn så man kan sova ut. Lördagen är den dagen som jag och elin ser fram emot mest här borta för det är våran mysdag och då får vi äta godis...wiiiiiii
Jag har redan börjat planera vad jag ska ha i min påse. Det här med att ha en dag så vi får äta är faktiskt väldigt bra, det gör det mycket lättare att hålla sig från att synda på de andra dagarna. Iofs är det lättare att hålla sig här, vi småäter aldrig för det finns inget att småäta eftersom vi är för fattiga för att köpa onödiga saker.
Förutom äpplen morötter och bär men det är helt okej. Hemma finns det ju alltid något gott i skafferiet eller kylen och då har man ju inte så bra självdiciplin. Aja nog om det.



                                   snart så!




-Jag vill ha en kille som pratar engelska för det låter mycket coolare, han ska va snygg också!
      


Knäpp? Ja

Jorå jag gjorde jordens vurpa på bageriet idag, kom ingående med blicken på gorojärnen då helt plötsligt någon av städarna har spillt en fläck med något blött på golvet. Precis på den fläcken ställer jag ner min foppatoffel och sen ligger jag plötsligt på golvet och sprattlar.. skyndar mig upp och försäkrar alla med ett leende hehe HEHE det gick bra, hehe Im fine hehe mår bra ja. Sen springer jag till mina järn och börjar steka igen med smärta i höft och armbåge. Skönt att det är helg igen!


            
                       

Jag vet inte om det är själva grejen att vi sitter långt ut på landet för oss själva, jobbar 10 timmar per dag med samma sak mest står i våra egna tankar,och att vi på vår fritid tar promenader och plockar bär som gör att man blir lite knäpp och kan bli besatt av saker MEN jag blev ärligt rädd för mig själv när jag efter att ha youtube nördat mig typ en halvtimme på intervjuer och klipp med en viss person kom på mig själv med att sitta och ladda ner låtar från ett band som jag knappt tycker är bra bara för att jag HAN är sångare i bandet och "bara" ville höra hans röst... då tänkte jag att nääee Hanna DÄR GICK GRÄNSEN om du fortsätter så här kommer du komma hem som en folkskygg mupp som går i egna tankar och blir besatt av känisar.
Så jag gick ut och plockade bär istället....


möss vm?

Dagarna rullar på alltså, vad mer kan man säga där, vi har precis ätit en middag som bestod av gröt och sallad. Vi kunde inte riktigt bestämma oss där så vi tog både och. Börjar få slut på lite mat så det är väldans tur att elins storasyster malin och hennes kompis kommer och hälsar på oss imorn. De har varit snälla och köpt med sig det viktigaste till oss. Det vill säga fiberhavregrynsgröt, fullkorns couscous och kidneybönor. Hör på den ni! erkänn att ni blir lite imponerad av våran hälsokost?!! Jag har dessutom varit ute och sprungit två dagar i rad nu. sug på den ni!

Vi var precis tvungen att stänga av en film breaking and entering eftersom den hackade sönder (även den från bali). Det gjorde iofs inte så mycket eftersom det ända och då menar jag det ända som var bra med den var att både Jude Law och Ed westwick var med! 


     

Elin ser lite ut som en momma just nu, hon sitter här framför mig och virkar en mössa. Det är hennes favvo sysselsättning här i Norge. Väldigt fina mössor blir det, och många. Hon kommer nog kunna föda en afrikans by med mössor. Eller man kanske inte säger föda om mössor, men förse iaf.
Eftersom jag inte har det minsta intresse av stickning, virkning eller nånting som har med sy att göra så har jag köpt garn som elin ska få göra en mössa till mig av. Spännande pinglan!

Nu är det faktiskt så att det var det enda som hänt här, nån som vill komma hit och underhålla oss?? Nån som börjar på E kanske??



Helg

          

Det är sjukt vilken tur vi haft med vädret när det är helg. Det är varit ganska grått och regnat hela veckan men så vaknar vi på lördagsmorgonen och det är strålande sol. Kan det bli bättre?!!!
Eftersom mkt av maten vi köpte i Sverige redan börjar ta slut så åkte vi in till Gjövik för en shopping tur. Och DRAA MIG  vad dyrt det är. Jag hatar norge för deras jävla priser. Nu har vi iaf fått reda på ett en affär som heter Kiwi har de bästa priserna så vi får helt enkelt shoppa där framöver.

Jag hittade iaf en bok på engelska som jag köpte. Schopaholic ties the knot  heter den och är en fortsättning på confession of a schopaholic som jag läste i Australien. Det gjorde min dag särskilt eftersom jag fick den inslagen i fint presentpapper och snöre! (hon i kassan frågade nåt som jag trodde menades om jag ville ha påse men hon frågade tydligen om jag ville ha den i ett paket)

När vi kom hem från shoppingturen så bytte vi till joggingskor och tog en långpromenad i det fina vädret. Bara t-shirt gick vi i, såå fint var det!

       

Kvällen ägnade vi självklart med att fortsätta vårat gossip girl maraton, med godis!
 Nu är vi äntligen inne på säsong 2 och den serien är ju så sjukt äckligt bra. JAG ÄLSKAR DEN, Vi är nog tillochmed lite besatt!
 Det ända depprimerande är att de är så otroligt snygga och bor i new york och har massa pengar och att vi sitter ute på landet i Norge och bakar goro för att få lika mkt pengar som de kan göra av med på en shoppingrunda. Livet är orättvist!

Inatt drömde jag att jag satt i en svit och pratade killproblem med Chuck Bass, sen fick jag hans hemliga adress till hans lyxhus som jag tror jag tappade bort, eller tog fel datum eller nåt sånt. jäkla klant.
Jag tror iaf att jag blev kär i honom efter det.

               
                                 Är det godis dag så är det!

XOXO

Alltså tiden bara flyger fram, alldeles nyss var det måndag och nu är det fredag. Fredag är en bra dag för det betyder att det är HELG! det betyder också att vi får äta något onyttigt och gott på bageriet OCH att det är en kväll kvar tills vi får gluffa godis på kvällen.

Elin har precis gått och lagt sig, klockan är runt 10 och det är lite över vår bedtime här. Den är egentligen 9 men det är ju fredag liksom. Jag sitter och pillar på mitt plåster på fingret nu, jag skar mig på en mackrill burk igår och det slutade aldrig blöda. Så fort jag tog av plåstret så sprutade det, samma sak var det idag när jag jobbade, plåstret for av och helt plötsligt rann det blod. tycker att det borde sluta snart. och varför jag sitter och skriver om mitt plåster vet jag inte så vi kan ju lämna det..

Jag längtar tills imorn för då är det lördag, jag behöver inte ställa klockan på 04.45 och det är sååå skönt. Jag och elin tänkte ta en sväng in till stora byn gjövik som ligger ca 20 min bort, det är den största byn som ligger nära stora stan lillehammer och vi bor lååång ut på landet ca 15 min gångväg från den minilillabyn Lena. Hur som helst tänkte vi storhandla mat så vi klarar oss ett tag. Jag ska nog till och med sminka mig dagen till ära.

På kvällen ska vi äta massa gott godis och ha gossipgirl maraton eftersom vi tycker att  gossipgirl är skitbra. Tack vare världens bästa alex kan vi snart fortsätta vårat maraton på season 2 också! Tack.

GEME chuck och Nate!!! ja båda

     

              "You´re nobody until you´re talked about"



Föresten så var det invigning av postordervaruhuset Julia i Lillängeområdet häromdan. Tänkte om någon brydde sig liksom?!
hepp skit it då. hörs


De bästa

              

Mina älskade vänner är de som betyder mest för mig, jag är evigt tacksam för er och jag saknar er varje dag!

onsdag

Dagarna går faktiskt rätt fort här, jag och elin är bra på att hitta tidsfördriv. Idag lekte vi gissningsleken hela dan. En av oss tänker på en person och den andra gissar. Roligast är det att tänka på "lokala" personer som båda vet vilka det är, det brukar oftast bli något internt så vi garvar men ingen annan förstår varför. Jag lyckades även bränna en hel gäng kex idag på grund av att jag var tvungen att tänka. ooops.



 Om ni har lite att göra och vill läsa en bra bok så läs den här! Sjukt bra och jag har bra smak när det gäller böcker!
Den heter Lycksökare och är skriven av Lesley lokko. Den handlar om 4 tjejer som träffas när de börjar internatskola i England, de blir bästa vänner och man får sedan följa deras liv. Mer tänker jag inte skriva för det får ni läsa själv men den är riktigt bra!


Nu ska jag släcka lampan och lyssna på musik på min nya mp3 tills jag somnar för klockan är 21.15 och det är sent när man måste ställa klockan på 04.45. Godnatt

            

                        ain´t no reason -brett dennen
                        energy - keri hilson
                        viva la vida - coldplay


Floyd

        
          

        Jag saknar att gå långa promenader med min vovve och mannen i mitt liv!


ORKA

Alltså den här dagen har inte varit den bästa i mitt liv, jag har varit jättetrött hela dagen och haft ont i bröstet efter mina armhävningar igår. En  jobbig huvudverk har legat och smygit i väntan på att bryta ut. Dessutom fick jag knyta fast armarna under borden varje gång vi hade fikarast, de låg nämligen en hel hög dajm och snickers på bordet och dessutom hade nån ställt fram en FET chockladkaka! alla som känner mig och elin vet ju hur svag vi är för choklad liksom. Det var tufft, riktigt tufft..
 
Hur som helst, när arbetsdagen äntligen var slut och allt jag ville var att åka hem så jag kunde få ta en ipren och lägga mig i min varma säng då har biljäveln fått puuuunka! Orka med det alltså!
Det var ju bara att börja byta däck då mitt på parkeringen. först fick vi inte upp reservdecket så en man som gick förbi fick ta fram ett verktyg i sin ficka och hjälpa oss loss med däcket. Han frågade om vi behövde mer hjälp och vi svarade med självförtroende: nej nej vi klarar oss. Ca 15 min senare kom en bil med två andra män förbi och frågade om vi behövde hjälp, samma svar: nej nej vi klarar oss. 20 min senare sitter vi båda två på parkeringen och är frustrerade. GEME EN MAN!!! som tur var kom en man till vår räddning och det visade sig att vi bara satt nån järngrej åt fel håll. fan varför kunde inte vi komma på det först liksom.
Aja orka bry sig vi klarar det nästa gång. Nu ska jag ta en ipren till och sen sova för ja orkar inte vara vaken nå mer nu.


                        

                           Så här arga var vi på bilen idag


Good times

Nån gång bland kexbakandet idag så började jag och elin att prata gamla minnen,vi kom efter ett tag in på alla gamla redovisningar vi gjort på storsjö. Vi gjorde bland annat en spicegirlsfilm på engelskan där vi både pratade och dansade, vi gjorde en film där vi hade blandat titanic, den där mary, grease och dude were´s my car. Alla dessa var sjukt oseriösa och fula, jag fattar faktiskt inte hur vi kunde visa upp dem för hela klassen haha men det är så otroligt roligt att ha kvar.
Kommer också ihåg att vi hade gjort ett arbete om duvor. Elin och ida tyckte att vi skulle gå på stan och intervjua duvorna och de tyckte de ar jääätte rolig idé. Frida tyckte dock inte att det var lika bra idé eftersom det var ett seriöst skolarbete vi skulle göra.
Detta resulterade i ett litet bråk men ni kan va lugn, allt är utrett och klart nu och vi är fortfarande bästa vänner!

Vi kom också på att vi gjort en serietidning i 9an. Den handlade om allt och ingeting. Jag var spännis och hade lånat robin jonssons amerikanska fotbolls skydd! undrar vem som har tidningen nu?! önskar man fortfarande hade sådan fantasi.

         

                                 It´s not were you are, it´s who you´re with


Måndag

Alltså först och främst. JAG HATAR TEKNIK!!! det finns inget som får mig att vilja kasta saker i väggen mer är när tekniska saker inte funkar som dom ska. Just nu är internet cp och det stör mig. MYCKET!
 Idag har jag bakat kex och det kommer vi fortsätta göra i 3 månader till så vi lämnar det så.

Jag hade en tanke att jag skulle ut och rida idag, hade liksom fantiserat ihop en bild av mig på en häst ute i skogen, flyga fram över ängarna..lr nåt sånt. Vi träffade kvinnan med hästarna igår och hon sa att jag gärna fick komma förbi efter jobbet om jag ville. Såklart jag ville, vägbeskrivningen jag fick på norska lät dock mest: sväng vänster sen höger sen vänster vid ett kryss sen igen sen höger sen tillbaks sen höger sen runt sen förbi sen upp eeeeeeehhhhhh
 Ni förstår,inte ett telefon nr hade jag så jag kunde ringa henne heller, jag yrade mest runt med bilen tills jag gav upp och åkte hem.

Besviken tog jag en löprunda istället men det var skönt det också. Egentligen gillar jag inte att vara ute och springa för jag tycker det äe tråkigt. men med mp3n på så hög volym att jag inte hör mina andetag och med den fina naturen här så är det faktiskt väldigt härligt:)

hehe

       

Nu jävlar ska vi komma i form

Jag hade egentligen tänkt skriva ett långt bra inlägg om min och elins oerhört händelserika helg som innefattade, sno mjölk och smör från bageriet, sno kolhuvud och morötter från de gigantiska grönsaksland som finns här, plocka vinbär i hagen, mata hästarna med äpplen, gå långa promenader och ha gossipgirl maraton (vilket vi dock gav upp eftersom våra 5 kr skivor från bali hackar sönder). MEN istället tänkte jag bara säga att nu är vi bleka, färglösa och halvfeta..jag har panik för det har skett en enorm helt oförstående viktuppgång efter australien resan. funderar på om det kan bero på att jag sprang 1 gång på 4 månader åt 200g chokladkaka typ varje dag och intog alkohol ett flertal gånger i veckan, samt levde på nudlar..oftast.
Hur som helst lever vi hälsoliv nu och därför ska jag gå och göra coscos till middag. Vårat mål är att s e ut ungefär såhär när vi kommer hem.

                                         
Det är väl ett rimligt mål pinglan?!

Lite bilder från Norge


så det kan gå

Egentligen är jag för trött för att skriva just nu vilket egentligen är bra eftersom jag inte kunde somna igår förens jag läst runt 10 kapitel i boken, lyssnat på hela coldplays album + jordin sparks (tänkte att lite smörmusik kunde få mig att somna men icke) för att sedan läsa lite till och sen ge upp med att försöka bli trött. Hur som helst måste jag bara berätta om en litet incident signerat elin wall idag.. 

Vi har just haft en av våra heliga fika raster då vi ska gå tillbaka till bakrummet. Självklart är hygien A och O på ett bageri så man måste alltid tvätta händerna efteråt. Jag gick först så jag har precis börjat lägga upp lite goro/r på en plåt då elin kommer. För att få bilden rätt här måste jag även beskriva hur hon ser ut. På sig har hon ett par vitblå rutiga bagarbyxor, en vit t-shist med svambob fyrkant form ungefär och ett förklä` . På huvudet en vit bagarkeps med nät lägst upp. (inte en sådan smickrande form heller. Hon går långsamt med händerna hängande efter kroppen, på fötterna har hon ett par röda foppa tofflor på sig som hon liksom släpar fram över golvet. Själva grejen är att efter sig från ena tofflan släpar hon även med sig en sådär 1,5-2 m toapapper
- ska du ta med det där?
elin kollar frågande på mig
- ja som du släpar efter skon.
Elin vänder sig om och ser förvirrad ut, hon försöker ta bort det med det sitter envist kvar under skon. Tillslut får hon iaf bort det samtidigt som hon råkat ut för ett enormt skrattanfall, ni vet sånt där som gör så att tårarna rinner Det fortsätten en sådär 10 min och sedan småskrattar vi åt det resten av dan.

Det var väldigt roligt, iaf för oss i vår lilla värld ute på landet där det inte händer så mycket roligt:)

Goro?

Nu har vi gjort första dagen på jobbet. Det visade sig att vi inte alls skulle packa lådor utan faktiskt baka:) vi bakar goro. Goro är tydligen vad det kallar det iaf, jag skulle nog vilja säga att det är kex. Vi har även turen att få jobba med varandra så vi kan prata samtidigt.
 Jobbet består av att hämta färdiga degbitar som vi lägger i ett järn (ser ut ungefär som ett voffeljärn), ta ut dom när de är färdiga och skära dom i tre delar för att sedan lägga dem på en plåt. Hur enkelt som helst förutom att jag lyckats bränna en hel hög. Man har en sopkorg nedanför där man slänger de misslyckade och den högen blev rätt stor för mig idag, men det är ju ändå bara första dan.
Det är ett rätt enformigt jobb och det blir jobbigt eftersom man står hela dagen och det blir väldigt varmt av att stå vid järnen. Elin höll dessutom att svimma innan lunch. Hon fick nog värmeslag + vätskebrist eller nåt för hon blev grå i ansiktet. Men det gick över när hon fick lite mat i sig, det brukar lösa det mesta!
Vi jobbar med en jättesöt liten tant, hon är verkligen hur snäll som helst så det här ska nog gå bra. Tänkte  även lägga upp lite bilder sen på hur oerhört fula vi är i våra arbetskläder.

Måste även berätta om en liten incident som hände innan vi skulle börja. Vi fick papper att läsa igenom innan med regler och sådant. Bland annat stod det att man inte fick ha några smycken på sig. Efter att vi läst så tittar chefen på oss och säger tydligen nånting om vi inte förstod vad som stod eftersom båda fortfarande står mer örhängerna på?!. Han säger det och skrattar högt, även alla andra i personalen skrattar så jag och elin börjar också skratta med bara för att alla andra gör det liksom. Egentligen hörde vi inte ett ord av vad norsken sa så vi bara skrattar för att . Efter ett tag slutar han och de andra skratta så vi slutar också lite långsamt, HA HA ha...ha....ha eeh eller va? alla kollar på oss. Chefen: förstod ni vad jag sa? jag och elin kollar på varann, eeeh nääe. Så är det när man inte förstår språket.

Nu ska jag sova för vi börjar jobba 6 på morgonen. Nackdelen med bagerier!

Lantliv

Nu är vi framme i Gjövik där vi bor. Eller Gjövik är närmaste staden, vi bor lååång ut på landet. Det finns dock ett litet "centrum" men en matbutik och några klädaffärer.
Vi bor på en stor gård i en byggnad som tidigare varit en gammal skola men som nu är omgjord till små lägenheter. Det är jättemysigt och vi trivs redan bra. De har även hästar här vilket jag tyckte var väldigt trevligt, särskilt efter att jag fått hjälpt till att hålla en häst medan de skodde den och sen leda den ut i hagen OCH dessutom blivit lovad att få rida!!!
Måste säga att jag hade lite ångest över att åka hit och jobba men att bo ute på landet på det här mysiga stället och dessutom rida känns ju 10 gånger bättre än jag tänkt mig. De har en stor bakgård med äppelträd där vi får plocka äpplen så mycket vi vill vilket vi tänker utnyttja eftersom äpplen (som allt annat) är väldigt dyrt här!
Egentligen skulle vi börja jobba idag men det hade blivit nån ändring så vi ska börja imorgon istället.. Därför har vi bara tagit det lugnt idag. Vi började dagen med en bra fukost med gröt och hårdbröd, sedan tog vi en lång promenad innan vi lade ut en stor filt på gräset och låg och läste i det fina vädret. Mer än så har vi egentligen inte gjort men nu ska vi sova så vi är pigg till första dagen på jobbet!

 
          

Norge

Oj nu var det inte igår jag skrev här. Blev ju lite slarvig i slutet där, det fanns ju så mycket annat att göra än att blogga, men så alla vet var resten av resan även den jättebra. Jag och elin avslutade med 2 veckor i Bali och alla som varit där vet ju hur underbart det är. Men Australien går det inte att finna ord för. Älskar det landet!
                                                                               Jag och Elin på kuta beach, Bali
Nu bär det iaf väg till Norge. Vi har fått jobb på ett bageri så hej då Östersund!


RSS 2.0