GRATTIS PAPPA!

                       
                 Världens bästa pappa fyller 43 år idag, Älskar dig!


Det har kommit jättemycket snö idag
så efter jobbet bytte jag och elin vinterdäck och sen var vi ute och lekte ett tag i årets första snö:)



Så fick jag ett stort paket på posten idag. Momma hade skickat ett paket med mössa, vantar, halsduk och reflexväst bla. Nu kan jag ut och springa och gå utan att riskera att nån kör på mig:) tack för det..


mitt liv som popstjärna

Tjejerna har tagit en sväng in til gjövik nu efter jobbet, jag valde att stanna hemma och bara ta det lugnt.  Har faktiskt varit ganska skönt att bara sitta på mitt rum och tittat på gossip girls nya avsnitt, lyssna på musik och bara nörda mig framför datorn. Man behöver sådana stunder ibland.

En sak som är bra med att vara själv är att man kan sjunga högt utan att nån hör en, jag brukar alltid sjunga med till låtarna med hörlurar i öronen.  Det låter ju alltid så jävla bra!
 När jag tar i och sjunger ut i refrängerna så blir jag alltid lika imponerad. Självförtroendet liksom höjs till trädtopparna när jag hör min pipa a la whitney houston komma från mina stämband, idol nästa liksom...
Sådär håller det på tills jag får för mig att dra ut lurarna. plötsligt hör jag en falsett som får det att verka i öronen och en ton som skär sig ungefär i alla tonarter jag testar. Jag brukar iaf sätta tillbaka lurarna i öronen, då låter det sjukt bra!

               

Goropaus

                  

Nu har vi tagit ett break med Gorostekningen, istället har vi övergått till Berlinerkransar. Vi tar en avlång rund degbit och gör till en krans sedan lägger vi den i pärlsocker i en form, när formen är fylld så lägger vi upp dom på en plåt. Detta gör vi hela dagen..
Vi ska pyssla med det här i 14 dagar och sedan ska vi steka goro igen. Det känns ganska bra ändå, att få en paus och göra nåt annat, även om det ligger bra till som en av de enformigaste arbetsuppgifterna någonsin. Vi får sovmorgon också, istället för att jobba 6-16 så jobbar vi 8-17. Det är skönt att få lite sovmorgon nu i 2 veckor men sen vill jag jobba 6-16 igen. Vi behöver övertiden!

Det snöade idag, stora fina flingor. Nu är den tyvärr borta men det är alltid lite speciellt att se årets första snö=)



draa mee

Nu är veckan slut, imorn är det söndag och vi är äntligen ledig. Vi tänkte faktiskt ta en tur till charlottenberg igen, handla upp oss på lite mer blodpudding, kyckling, fisk och sånt. Vi har fortfarande kvar mycket sen förra shoppingen men vi tänkte att det kan va bra och handla upp oss på lite nödvändigheter..
Ser mest fram emot godiset på gottebiten, har aldrig sett så mycket godis i en butik som där..me like!

Jag läste föresten att Zlatan tjänar 120 milljoner per år. För dom som inte kan räkna är det en månadslön på 10 milljoner...10 MILLJONER KRONOR! Jag har ingen mer kommentar på det...


          
     Ge mig sol, värme, strand och friheten att bara vakna upp och inse att man göra vad man vill..till och med ingenting..Bali 2008

Polacken har slagit till igen...

Han ger sig inte, inte på långa vägar alltså. Det började som tidigare berättat att vi blev förföljda en dag efter jobbet. Polacken ville ha med oss på fest i Gjövik, vi sa nej..kanske en annan gång..va vi egentligen menade var aldirg i livet men det sa vi inte.

Redan i måndags kom han fram till oss på jobbet igen när vi satt och fikade, frågan löd: gjövik fredag?
eeehh no we´re working saturday..

I fredags när vi skulle åka hem från jobbet så var han där igen. Han satt i bilen och väntade, vi låtsades att vi inte såg honom så vi gick mot våran bil. Då tutar han högt. Vi kan ju inte gärna låtsas att vi inte hörde det så vi vänder oss om och han kommer emot oss. Han börjar småprata lite om allt möjligt, han undrar om vi är tvillingar.. han tycker att "we have the same face" ett tecken på att han inte bara är ful, påhängsen och läskig, han har även ett grovt synfel...
Han fortsätter att tjata om fest i gjövik och vi förklarar för andra gången att vi jobbar lördag så NEJ vi ska inte ut!

Eftersom vi har en nummerlista på jobbet så har han ju även våra norska nummer..
Efter 3 missade samtal kommer ett sms :
Ken we meet today.we only wont talk and drink few bears.if you dont wont go to GJOVIK maybe sit in your place..please answer..martin

Vi svarar inte på det, vi skulle ju faktiskt kunnat vart ute och gått och inte haft mobilen med oss eller nåt. Dock kommer 2 missade samtal till inom loppet av 10 min. Tillslut kommer ett till sms:
what is with u pick up phone

Det där tycker vi låter rätt otrevligt...och desperat men vi svarar iaf:
Oh my god! 5 calls and 2 message in 1 hour, you start to scare us haha..not much to do I guess! As we said we´re working tomorrow so we´re not going out. have fun:)

Där tyckte vi att vi var rätt tydliga men inte allt för otrevliga. Vi får iaf ett svar rätt snabbt:
ok we will be more scare now we are going to yours place but say wher is that.haha..that will be ookey

Va?
VA??
VAD fattar han inte?

En gång till ringer han innan han ger upp...

Idag, alldeles nyss fick vi detta:
how is going when u finish work will we meet i dag

Kan man seriöst vara med på??  HAN ÄR ETT REETAAARD!! LÄMNA OSS IFREEED!!

step up step in

Nu sitter jag äntligen i soffan nyduschad, mätt och belåten. Jag har varit ute och sprungit idag, i regn och motvind. Jag var faktiskt riktigt opepp på att springa idag, kände inte alls för det men så tänkte jag på en dikt som brukade sitta på familjen walls kylskåp: du kommer aldrig nå dina mål om du bara strävar efter dom när du är på bra humör.
Det var inte världens skönaste springtur pga regnet och blåsten men så här i efterhand känns det riktigt bra.

Jag hade ju kommit in i en riktigt bra fas där ett tag då jag sprang varannan dag och gick de andra dagarna. Eftersom jag rider så ofta nu så förstörs det. Blir ju jobbigt att jobba 10 timmar sen rida och sen springa. Jag får nog stå ut med det nån dag och annars får jag springa de dagarna jag inte rider. Nog för att rida är bra träning också men det är ju inte sådär otroligt fettförbrännande och det är egentligen det jag är ute efter.. 
Å andra sidan är det väldigt roligt så jag måste passa på att rida nu medans jag kan för sen blir det förmodligen inte mycket mer av det. 
       

Jag längtar tills jag kommer hem för då får jag äntligen träna på step in igen. Jag ska gå på alla roliga pass och jag ska springa och träna mig riktigt svettig. Så ska jag utnyttja deras sammarbete med badet och simma mycket! Jag ska bli fit!


när man tänker...efter!

En konversation i gororummet där jag drar en snabb genomgång om gårdagens ridtur.

- Alltså han är så jääääkla skön att rida
-sshhhyy
- MEN HAN ÄR ASSKÖN JU!!
- meen tyst
- vad?

Nästa konversation i fikarummet, emma står och skär ett nytt bröd. Bredvid står en kolsvart neger och diskar.

(hanna)
-Shit vilket grovt bröd, det är ju helt svart ju
Elin sätter muslin i halsen och springer ut från fikarummet för att inte få en skrattattack. Själv sitter jag lite instängd och kan inte riktigt smita. Biter därför ihop hårt för att inte skratta.
(malin) - vad är det som är svart? säger malin högt
Nu fick jag bita ihop så hårt att tårarna började rinna.. HAHAHA Jag hoppas verkligen att han inte hörde...

aaaaaaaa

Jag kände en viss panik idag. Fan vad livet är kort...
Jag och elin började prata om när vi ville ha barn, vi var ganska överrens om att 28 är en bra ålder för det, särskilt mycket äldre vill jag inte va. Samtidigt så vill jag ha varit tillsammans med min kille i minst 4 år innan vi skaffar barn, så man vet att det är rätt. Det innebär att jag har 4 år på mig att hitta "den rätte", just nu är jag singel och trivs väldans bra med det alltså.
Jag vill ju även resa lite mer innan, vill se mer av europa, åka på en roadtrip till USA, kanske lite mer solsemestrar. Måste ju passa på nu medans man har friheten och kan. Dock är det ju inte bara att resa, man måste jobba också. Ganska länge för den delen,och det tar ju sin tid.
Sen vill jag gärna ha pluggat färdigt innan också, gått nån bra utbildning så man får ett bra jobb. Då är det ju det största problemet att jag inte har nån aning om vad jag vill bli när jag blir stor och därför inte heller nån aning om vad jag vill plugga. Vill ju inte bara börja plugga nånting för att och sen inse efter halva tiden att det inte är vad jag vill, en jäkla massa pengar åt fanders blir det då.
Då fick jag lite panik för jag insåg att  jag inte alls vet vad jag vill med mitt liv.. och fan vad stressigt allt blev nu alltså.. suck.

Jag tror jag ska köpa en trisslott och hoppas att jag har turen på min sida, folk säger att man inte blir lyckligare av pengar... bullshit! Fan vad mycket bättre det skulle vara att va rik..det skulle iaf underlätta en aaaniiiiiing... 

                
Annars tänker jag sticka till new york och hitta den här mannen. Vi ska sedan bli tillsammans och flytta in i en stor lägenhet på manhattan. Han ska sedan bli far till mina barn......bara en tanke liksom.


Fick precis höra att vi fått en TV med 4 kanaler.. jaaaaaaaaaa

 
      
  Baby Im your biggest fan I´ll follow you until you love me..

tänk tänk tänk

Idag när jag som vanligt stod och tänkte för mig själv så började jag fundera på vad jag egentligen tänker på, det där kanske lät förvirrande men vad jag menar är att jag tänkte på vad jag brukar stå och tänka på. Hur som helst så kom jag på att jag inte en endaste gång tänkt på sådana här djupa, störande saker som vad som händer efter döden? hur stort universum är? om det finns en gud?
Bara för att jag inte tänkt på nåt sånt så började jag tänka på det, och nej jag kom inte fram till vad som kan hända efter döden, jag har ingen aning om hur stort universum är, fast det är ju tydligen oändligt, men det oändliga borde ju ta slut nånstans fast det gör det inte och om det tar slut vad finns bakom?.. nej jag tror inte heller på gud, att nån gud skulle skapat jorden på sju dagar låter alldeles för långsökt och efter som jag är lite av en realist så är det också helt osannolikt. Vart kom han från då? 
Tillslut när jag kände att jag höll på att bli sådär jobbigt galen så tänkte jag att geeez du kommer få söka när du kommer hem om du fortsätter såhär, its in the past...släpp det.. se framåt....

..Så började jag tänka på lite roligare saker igen, som vad jag ska köpa när jag kommer hem. Det första jag ska köpa är en ny mobil, en ny kamera och en klocka.
 Min mobil är nu 2 år och har helt enkelt gjort sitt, måste ändå säga att den har varit otroligt stark med tanke på allt den varit med om, det har spillts drinkar på den, den har tappats i hundvattenskålar, ramlat i stentrappor och legat i en frys 5 timmar. Trots detta är den mig trogen, jag tror att det är lite katt i den..alltså för att den har 9 liv!
Men nu känner jag att det är dags att släppa taget och köpa en ny. Jag har ingen aning om vilken jag vill ha men det viktigaste är att den är snygg, har mycket plats för typ sms och sånt och inte går sönder!!! Så fort jag hittat en telefon jag vill ha så kommer mina telefonexperter till kompisar och berättar att de är dåliga för att de går sönder på olika sätt. En sån vill jag ju inte ha..

En kamera måste jag ha för min har gått sönder, den råkade falla ur min ficka utan att jag märkte det när vi var i stugan i vintras,där fick den ligga i snön några veckor och när mamma och pappa hittade den så hade den gett upp. Den var helt enkelt inte lika tapper som mobilen...
Hur som helst var jag väldigt kär i min fina kamera och jag har ett litet hugg i hjärtat nu när den inte finns. Jag tänker iaf köpa en precis, exakt likadan för jag tycker så mycket om den. Vi var ett bra team han och jag så varför ändra på ett vinnanade koncept?!

En klocka tänker jag köpa bara för att jag inte har någon men vill ha en. Den ska vara stor och snygg! läääääängtaaaar=)

                                     
                                Vad ska jag vääälja för nååån dåååå????

Söndag

Nu har jag precis kommit hem från en extra lång springrunda i det soliga vädret. Jag vet att det är slutet på oktober men det var så varmt att springa att jag var tvungen att ta av mig och springa i t-shirt idag. Kände att alla kollade lite konstigt på mig men jag svettades som en gris.
Tyvärr kände jag mig väldigt tung i mina lår idag så jag måste nog ta och strecha lite bättre, det kan ju bero på att jag ridit tre dar i rad också. Jag hoppas de känns piggare nästa gång!


mitt mål är att få så här snygga ben....

....och en sån här snygg pojkvän....hehe

Nu ska jag duscha och tvätta håret, sen ska jag göra lite musli och äggmacka och sen ska jag sitta i myskläder och titta på film resten av dagen, emma och elin sitter redan bänkade i soffan så ny blir det söndags mys:) ända lediga dagen på veckan.


maaybee schlager??

Vi har blivit förföljda...av polacker..
Jag och Elin var tvungen att sluta lite tidigare idag för att hinna till banken och fixa med våra konton. Där sitter vi i nästan 40 minuter innan vi är klara. När vi sedan sitter i bilen och ska köra ut på den "så kallade huvudgatan" i lena åker plötsligt en bil sakta förbi. Båda guttarna i bilen kollar på oss och vi kan genast identifiera en av dem som pafym-mannen på bageriet. Anledningen till att vi kallar honom parfym-mannen är för att man känner lukten av herrparfym från 20 meters avstånd och kan avgöra att han är påväg redan innan man ser honom...
Jag är ju inte den som är den utan faktiskt  DEN som tycker att en god killparfym är bland det bästa som finns MEN och det är ett stort men det får inte vara för mycket,  Det ska vara sådär lagomt så att man kan känna en svag doft om man kommer nära så det får en att vilja komma ännu närmare för att känna doften liksom..

Jag känner att jag tappade den röda tråden i min berättelse en aning nu så vi återgår till att bilen åker förbi oss och vi känner igen den polska killen från jobbet. Vi kör ut på vägen och ligger då några bilar bakom dom då de plötsligt svänger av till vägkanten och stannar där. Vi kör förbi och vinkar lite lätt men förtsätter att köra. I backspegeln ser jag då plötsligt att de svänger tillbaka in på vägen och fortsätter åka efter oss, de fortsätter så ett tag tills jag svänger in på en busshållsplats för att släppa av elin som ska springa hem. Då ser vi hur även de svänger av och stannar bakom oss. Vi får lite smått panik i bilen, inte riktig panik men lite sådär typisk "tjej panik"och vi börjar mest fnittra lite nervöst.
Parfym-mannen kliver ut bilen och kommer fram till oss. Lite misstänksamt öppnar jag bildörren.
- hej
-hey do you want to party in gövik tonight? (polsk brytning)
Elin som inte riktigt hörde att han sa "in gövik" frågade wheeere?
Svaret på det blev maybee shlager??
eeeeeeehhh

Hur som helst valde vi att avstå denna festinbjudan eftersom vi ska jobba imorn... kanske några fler anledningar också.. Senast vi blev bjudna på fest här i gövik var det av två 30+ , med ölmage och förmycket gelé i håret..


.

    
                                   Port douglas - Australien

Idag har jag jobbat, ridit och varit ute och sprungit. Egentligen hade jag inte tänkt ute och springa eftersom jag skulle rida men jag gjorde en sak på jobbet som jag egentligen inte får och då måste man straffas.
Malin kom med en "skorpa" som vi kallar det, det är såklart ingen skorpa utan nåt mycket onyttigare med glasyr på men det är riktigt gott. Hur som helst bestämde jag att om jag tar den så måste jag ut och springa när jag kommit hem från ridningen, jag övervägde några sekunder och sen tänkte jag att det är lätt värt det och sen åt jag skorpan.
 Man blir ju lite rädd när man ser våra kära jobbarkompisar, de flestas magar är väl lite hmm runda. Inte så konstigt med tanke på att de äter vitt bröd med ost och sylt på till lunch + alla fikaraster. Glöm inte wienerbröden heller..och morotskakorna..och mockarutorna.. och gora, krumkakor, bullar..... eeh ja

När jag väl kom hem så hade det blivit mörkt men har man ett straff så har man. Jag sprang först längs den upplysta bilvägen och sen svängde jag ner för att komma till skogsvägen, det blev dock svartare och svartare ju längre ner jag kom. Adrenalinet började pumpa mer och mer och när jag insåg att det nästan skulle vara kolsvart längs skogsvägen så tänkte jag det att vilken mörkrädd tjej är så dum att hon springer genom en skog när det är kväll och kolsvart? inte jag iaf, så jag vände och sprang längs vägen tillbaka. Mycket nöjd över det beslutet. Tror även att det var minst 5 bilar som blinkade åt mig, förmodligen för att jag inte syntes eftersom jag inte hade en ända reflex. Får nog skaffa mig en sån..

Om någon känner för att bli lite rörd och fälla en tår så titta på det här klippet..
http://www.youtube.com/watch?v=ZDZaWgf_bk0

sov gott


.

              
Våran favorithäst som stod i våran hage har nu avlivats:( har var tydligen skadad och gammal.
 
Idag har jag varit och ridit igen. Den här gången var jag ute tillsammans med maggans vännina, jag red maggans häst medans hon fixade i stallet. Hennes vännina var jättegullig, hon är från Polen ursprungligen men har bott här i 20 år. Hon pratade och skrattade hela tiden men det gick så fort så jag hörde nästan aldrig vad hon sa, satt mest och skrattade och låtsades förstå. Skratta när hon skratta tänkte ja och det verkade funka.
Imorn ska maggan åka på tur nånstans och hon ska vara borta tills på lördag så jag har lovat att rida hennes häst tills hon kommer tillbaka=) Det verkar som att jag kommer få rida mer än jag trott!

När jag sitter på hästryggen mår jag bra, jag känner mig glad och avslappnad och jag glömmer allt annat. Det är så skönt och avkopplande att komma ut på en ridtur. Jag tänker inte, jag bara är och när vi galopperar fram genom skogen så bara njuter jag av farten och den friska luften. Jag är så glad för att jag träffat maggan så jag får rida, det är bra att få släppa tankarna på jobb och göra någonting annorlunda och roligt.

less

Jag har hamnat i en svacka, jag hoppas jag kommer ur den snart för det är ingen bra svacka. Är så sjukt allmänt less bara, blir irriterad på allt. Det känns bara som att jag vill kliva upp, jobba, åka hem och gå och lägga mig igen så att dagarna ska flyta förbi.

Jag längtar hem, Mycket! Jag längtar efter mamma, pappa, Frida och floyd, jag längtar efter tjejerna som det känns som det var evigheter sen jag träffade! Jag sakner er där hemma.
Jag räknar ner dagarna tills den 7 november då jag och elin åker hem över helgen. Den 8 fyller jag år och då kommer min älskade släkt till mig. 
Jag får äntligen träffa Frida igen, det har gått nästan ett år sen senast. Det är för länge. Jag vill inte vara utan dig så länge!
 Jag behöver den helgen, jag behöver komma hem och träffa er alla. Då vet jag att resten av tiden kommer gå fort sen.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova igen, imorn är det en ny dag, en dag närmare att få träffa er. 

Fläskdoris

Jag har precis ätit upp allt mitt lördagsgodis, det betyder att jag är mätt eller nää inte mätt.. illamående är mer rätt ord. Jag föstår inte varför jag fortsätter att äta fast det känns som att jag ska spy, har jag godis framför mig så ska det ätas and thats it. Det vekar tydligen vara mitt motto. 

Nu har vi äntligen fått helg här i rogneby så vi firade det med panerad fisk och John Tucker must die! Det är en typisk sådan film som jag verkligen älskar, en tjejfilm som man inte behöver tänka så mycket på utan bara kolla och skratta och känna sig lite sådär wanna be in lööve.

   

"Vi ska faktiskt ut idag mitt lilla fejs å jag
Alla dubbelhakorna, näsan och kinderna
Munnen här och håret där, ögon å öron, ja!
Vi ska faktiskt ut idag, mitt lilla fejs å jag"
 

.

   

Jaa ikväll kan vi va uppe länge för nu är det helg...not. Kom ganska snabbt på att vi ska jobba 8 timmar imorn också. Men vi har sovmorgon, 2 hela timmar så däfö börjar vi inte förens 8=) Skönt, Sov gott!

Äntligen!

    

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har jag ridit! Har velat det ända sedan jag kom hit och äntligen blev det av. Åkte ut till "maggan" efter jobbet  lite sådär halvnervös det var ju ändå en sådär 5 år sedan jag satt på en häst senast. Hon sa att vi kunde mjuka upp lite grann med att rida lite på hennes "ridbana" och ta en tur en annan gång eftersom det regnade men när vi kom ut till stallet så bestämde vi oss för att ta en tur iaf. Vi sadlade varsin häst och sen gav vi oss iväg ut i skogen. Jag kan inte säga annat än att det var heeeeelt underbart, underbart!
Det absolut bästa på hela turen var när vi galloperade fram genom skogsvägen, fatta hur kul det är att galoppera alltså! Bästa känslan som finns vekligen.
Vi red nästan 1 mil i duggregnet men jag ville aldrig att det skulle ta slut.
Sjukt roligt var det att sitta på hästryggen igen och när jag satt där undrade jag seriöst varför jag en gång slutade?!
Jag längtar tills nästa gång!

En lite mindre trevlig känsla jag har är att jag eventuellt inte kommer kunna gå imorn, sadelovanan känns för det har redan börjat veka i min bakdel...

även kallat tidsfördriv..

Som ni säkert förstår så har man rätt mycket dötid här i norge därför kan man spendera den med att göra lite olika tidsfördriv. Här är ett som jag gjorde nyss. Testa själv, det kan ju bli riktigt kul. Inge fusk!


Gör såhär:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Blunda och stanna när du räknat till 10 och skriv av SMS:et
4. Gör likadant på varje fråga

Vad skulle du säga om du fick reda på att din pojkvän varit otrogen?
Hälsa, rocka gärnet ikväll nu. Älskar dig!

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
 Kom till mig:) haha du är skönast i världen!! Pusss

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
 Ja du ikväll? deal! Bra!

Vilket SMS blev du mest berörd av?
na not far away at all babe. Just come here now we will wait for u

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
förresten de som hade sex i duschen gjorde det inatt igen, det var det jag vaknade av. sen somnade killen (såklart) och hela rummet skakade av hans snarkningar. det var där nånstans jag bestämde mig för att ta självmord.

Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
yeah I have time for my number 5 girl.will call you after work. goodnight Hanna.

Vad vill du höra mest av allt?
är du vaken gumman?

Din romantiska replik?
hahahaha stelt när manförsöker va normal osså spyr man å köper en till drink. I love it kan det bli bättre?

Vilken raggningsreplik funkar på dig?
brännskador? bra med sprit ju.. haha ja verkligen jag gick å va helt borta 2 första timmarna på jobbet.

Vad är det mest fruktansvärda du nånsin har hört?
heej hanni. jag har köpt en laptop men får inte till internet. Hur gjorde du? puss

hehehehe dålig humor javet men det får man ha när man är ute i ingenstans. Man får föresten ha det vart man än är höhö


övertid till oss

Jaaaaaa vi har fått övertid på våra 10 timmar/dag mån-fre, ska jobba 8-16 på lördag också och det ska vi få göra ett antal lördagar framöver. Det är ju kanon, världens tråkigaste liv javisst men jag tänker bara PENGAR så går det bra.
Jag vill även passa på att tacka min nya mp3 för att den har högtalare. På regelpapperna står det att man inte får ha mp3 på jobbet för man får inte gå omkring med hörlurar men man får ha radio så därför tog vi med den och har den nu liggandes i fönsterbrädan där vi står. Det gjorde ju jobbet 10 gånger lättare vill jag lova, det blir en rejäl stämningshöjare och när I wanna dance with somebody med whitney houston spelas står tillochmed krumkake-tanterna och sjönger med. Älska musik!

                                 

Satt mig i soffan det första jag gjorde när jag kom hem, där satt jag bra som vanligt. Hade planerat en långpromenad men sitter man bra så gör man, tog mig ca 40 min av ska jag, ska jag inte innan jag väl bestämde mig för ska. Varför sitta kvar i soffan och växa liksom? pallrade mig ut på en powerwalk och nu sitter jag här igen. Med lite bättre samvete bara.


.



Pedro Vilar vill bli friend med Elin Wall på fejan. Pedro ser ut som en fånge som precis rymt från azkaban. Elin drömmer mardrömmar om han och vill inte bli hans vän. Precis som ingen av oss vill bli vän med Fabian Tschad. Vem fan är det liksom?
Vi blir inte vän med folk som vi inte vet vilka det är, särskild inte med sådana som ser ut som förrymda fångar. Så är det bara!


Annars är allt bra, vi tittar på the holiday nu, jag och elin har väl sett den sådär 14 gånger var men emma har inte sett den alls. Miss alltså men nu knackade jude law på cameron diaz dörr. I natt ska jag drömma att han knackar på min dörr, det skulle väl va trevligt?!

.

                            

Idag kände jag för första gången på länge att jag verkligen saknade fotbollen. Jag var ute och sprang då jag kom ner till en idrottsanläggning. (En gräsplan, en grusplan, en "travbana" och en liten läktare). Jag kollade på grusplanen och kände verkligen hur mycket jag saknade att komma ut på försäsongen med underställ, shorts, t-shirt och pannband eller nåt för att sedan köra en sån träning där man blir riktigt svettig. Efter att skapat bilder i mitt huvud hur vi springer omkring där med robban och thomas skämtande på sidan kollade jag på gräsplanen och då blev saknaden ännu större.
Jag kommer ihåg alla de gånger vi cyklat ut till torvallen på somrarna, skrattat och flamsat i omklädningsrummet tills träningen startat. Man hoppades alltid innerst inne att det skulle bli någon rolig skottövning. Kanske en sån då thomas alltid dansade och sjöng "över staketet"  när man sköt över, vilket de flesta gjorde när de tog i riktigt hårt. Hade man riktigt tur så avsutades träningen med fotbolls-tennis. Det var iofs mest mot slutet av säsongen men det var alltid lika kul.

Jag kom och tänka på alla roliga cuper och läger man varit med om med laget och J/H laget. Gothia, dana, stockholmsresan och såklart storsjöcupen på den gamla tiden. Vi hade så härlig sammanhållning i vårt lag och jag älskade verkligen fotbollen över allt annat. Det var då man träffade alla och jag har så många underbara minnen tack vara fotbollen.
Kommer ihåg hur alla föräldrar stog och sjöng hejarramsor på sidan under matcherna, mamma Ulla och Kerstin hördes ofta mest. Jag tänkte tillbaka på allt vi varit med om tillsammans sedan vi var 7 år och började spela och önskar ibland att man kunde spola tillbaka tiden. Jag vill sitta där i gräset igen och snöra på mig fotbollskorna med det där riktiga suget att springa ut på planet och ge gärnet. Och alla kompisar omkring som peppade varanda. Jag saknar de vi var!

 

.

                                     death cab for cutie -the ice is getting thinner


Äckelmåndag

Har haft världens sämsta start på veckan idag. Vaknade imorse med lite lätt huvudverk, inget som man gnäller över men det finns liksom där. Strax innan lunch bröt den dock ut. Gick till omklädningsrummet för att hämta en huvudverkstablett ur jackfickan men självklart hade jag tagit ur dom så de va inte där. Aja bara att lida då tänkte jag. Och det fick jag minsann göra också. Äckligt ont i huvudet hade jag hela dan och gorona ville inte va på min sida heller. Funderade en stund på om huvudverken skulle försvinna om jag stack mig med kniven, smärtan skulle kanske ta över där istället. Där jag stod med kniven mot magen ruskade jag snabbt på mig och svor, "low point, low point".

När jag kom hem gick jag raka spåret till sängen. Släckte alla lampor, svepte 2 ipren och drog täcket över huvudet.
Nu är det iallafall lite bättre men över är den inte. Ska käka middag och kolla på gossipgirl så får jag hoppas att det blir bättre. Imorn tänkte jag nämligen ha en bra dag!


Storhandling

Som jag redan skrivit har vi hela veckan planerat för et fet storhandling i Sveeden eftersom norska affärer ruinerar oss. Jag och elin hade ju en tanke på att göra det för ganska längesen men insåg med enkel mattematik att vi kanske inte skulle tjäna på det med tanke på bensinen. Därför är det ju klockish att vi nu är 4 pers som delar.
Vår tanke var att dra in till Arvika eftersom charlottenberg ligger precis vid gränsen och de därför brukar ha rätt dyrt där me, men när vi kommer in i charlottenberg så är ett stort köpcenter det första vi ser. När vi på en skylt med vilka affärer som finns ser ett stort ÖB så är ingen tvekis. Vi stannar.

In på ÖB blev det och där tömmer vi nästan deras lager på vitabönor, kidneybönor och tonfisk. Ut kommer vi med en vagn full av påsar. Dock har ju inte ÖB allt vi behöver så vi fortsätter till maximat. Den shoppingvagnen blir nästan ännu fullare men nu har vi iaf shoppat upp oss på couscous, bulgur, fibergröt, blodpudding, kyckling, ägg, fisk och lite mer.
Vårt skafferi, kyl och frys är nu fylld med mat för aa nästan 2 mån framåt. Allt som allt blev det ca 450 kr/pers. Och det måste väl ändå sägas väldigt billigt för mat för 1-2 mån. Vi kan det där med att shoppa ekonomisk helt enkelt!

Påväg ut från köpcentret hittar vi en stor affär med namnet Gottebiten, eh eh det är ju faktisk lördag jue. Största utbudet godis jag sett ever, tror jag. Det fanns ALLT. tillochmed partyplattor! Efter att ha gott två varv och granskat så man inte glömt nåt viktigt i påsen gick vi och betalade och jag erkänner att vi spräckte gränsen på 40 kr MEN det var ju faktiskt lite speciellt idag. Man går ju inte på en sån godisaffär varje dag så när man väl gör det måste man ju se till att inte missa nåt. 



Efter våran ansträngande shopping tur så bestämmer vi oss för att passa på att äta ute när vi ändå är i sverige liksom. Egentligen hade vi tänkt en god kinarestaurant eller nåt men det ända charlottenberg hade att erbjuda var en grekrestaurant pch pizzeria. Man tager vad man får så vi gick in och beställde. Jag tog en kycklingfilé som jag måste säga var riktigt god och de som jobbade där blev nog glad. Vi var nämligen de ända gästerna.

När malin ska betala märker hon plötsligt att hon inte har hennes bankkort, paniken börjar spridas medans hon tömmer plånboken, fortfarande inget kort. Jag och malin tar då bilen tillbaka till köpcentret för att leta. Som tura är hade hon tappat det precis vid gottefabriken och en snäll kassörska hade plockat upp det. Puuh kortet back tänkte vi så vi gick tillbaka till bilen.
När vi parkerat utanför restaurangen så utbrister plötsligt malin
- min väska, vart är min väska?
Vi börjar rota runt i bilen men ingen väska syns till. Då kommer malin på att hon glömt den på biltaket och man kan ju inte låta bli att rycka i mungipan åt det komiska. Längst bort på vägen ser vi iaf nånting vitt ligga så malin kutar längs vägen och plockan upp papper och matteböcker längs vägen. Som tur var kom allt till rätta!


Så sitter man där igår utamattan efter en dag med shopping, på sitt rum och läser tjejtidningar, kollar på idolklipp och äter godis när jag plötsligt hör något panikartat från rummet bredvid
 - hannaaaaa, hannaaaaaaaaa skynda dig hit nuuuuu.
Emma har hittat en spindel på väggen och sitter förskräckt i ett hörn av sängen, elin står mitt i rummet och skyddar något i sin famn från den lilla spindeln. Själv får man ta den totalt ofarliga lilla spindeln i handen och kasta ut den ur rummet.

Nån timme senare sker ytterligare något panikartat i korridoren utanför. Emma dyker upp i min dörröppning. Hannaa vågar du komma ut och kolla vad det är som låter? Jag går då ut och finner tre uppskrämda tjejer. Något slår i något rum längst bort i korridoren, förmodligen bara en dörr. Men sådär mitt i natten ute i ingenstans är det ganska lätt att bli uppskrämd. Eftersom toan ligger ute i trapphuset längst bort där det slår så går jag och Emma går därför tillsammans på toan på andra våningen där alla lampor är tända och sedan tvättar jag ansiktet i köket.
Jag var egentligen inte rädd men det är ju dumt att riskera nånting liksom...



Skorpionen

Äntligeeeeen helg. Det finns ingen bättre känsla än när man kommer hem från jobbet på fredagskvällen och vet att det är helg. Önskar dock att vi hade en fungerande tv här så vi kunde se på idol. Istället såg vi en käässs film som heter varg. Vi hade iaf paj och vaniljsås till mmm.
Efter filmen så säger helt plötsligt malin "vill du ha massage?" eeh jaaa jag älskar massage. Jag hade tydligen knutar överallt och var äckligt stel. Konstigt att jag haft ont i ryggen. NOT!


Vi satt och tittade på stjärntecken innan middan ikväll och det här ska tydligen vara jag?

                                    

I Skorpionen kombineras vattnets känsliga och intuitiva element med den fasta egenskapen. Här kan således känslan få praktisk tillämpning. Pluto härskar över skorpionen och ger en stark drift till nydaning och nästan brutal personlig utveckling. Vart detta leder hän varierar från skorpion till skorpion. Den ende som vet är möjligtvis skorpionen själv då han aldrig röjer sitt inre.

Skorpioner är intelligenta och lyckas vanligtvis lösa de problem som de ställs inför. Det finns en stark kraft här som måste få utlopp, ibland i hårt arbete, diskussioner eller passion, men tyvärr kan också våld, hämnd och svartsjuka finnas med på listan. En röd tråd i hans handlingar och känslor är intensitet. Han tar livet på blodigt allvar, det här är ingen person som man driver eller leker med, då får man snart smaka på hans tillbakabetalning. Kritisera inte en skorpion, det är ingen idé. Den ende som ändrar på skorpionen är han själv.


Element
: vatten
Kvalitet: fast
Polaritet: negativ
Nyckelord: Pluto, koncentration, intensitet, sex, födelse, död, hemlighetsfullhet och jade.
Positiva karaktärsdrag: beslutsam, flitig, charmig och har elegans.
Negativa karaktärsdrag: svartsjuk och inåtvänd.
Människokroppen: könsorgan

eehh jag vet inte riktigt om jag känner igen mig...
 
sov gött pöss


what happens in vegas

        
          sjukt snygga cameron diaz och aston kutcher i what happens in vegas

Den här veckan har faktiskt gått riktigt fort, imorn är det helt plötsligt fredag. Vi har jobbat är i en månad nu och om tiden fortsätter gå så här fort kommer vi vara hemma in no time. Det känns bra, jag längtar tills jag får komma hem i jul. Nu är det lika bra att vara här och tjäna pengar för vad ska jag göra hemma i östersund en regnig och tråkig höst?
På lördag ska vi åka till sverige och handla mat, vi tänkte åka till arvika för det kändes bäst och närmast, dessutom upptäckte emma idag att det är en stor marknad i arvika på lördag. Men tivoli och allt, vad är oddsen att vi lyckas pricka in det liksom.

Om någon kände för ett filmtips så ska ni se what happens in vegas. Jag såg den idag för ca femte gången men den är riktigt bra. Bara Älskar cameron och aston i den, dom är perfekta! So see it

bloddpudding lr lax? va

          
Geme sol, bad, världens underbaraste land och inga bekymmer. Jag saknar Australien!

Idag lyckades jag skära mig på en bakskrapa, eller vad det nu heter. En sån metallgrej som man skrapar upp deg med eller hackar bullar med. Hur som helst skulle jag ta bort deg från den och drar den längs fingret. Helt plötsligt känner jag att den skär in i huden och sen är blodet i ful gång att forsa igen. Jag har snart skurit mig på allt som går att skära sig på. Kommer komma hem med ärr överallt. Har dessutom bränt mig ett antal gånger. Berdrövligt var ordet!

När vi kom hem från jobbet tog jag och Emma en promenad in till byn för att köpa blodpudding till middan. Det slutade med att vi kom hem med fyra laxfiléer. Norge är ikke ett normalt land, hur gick tänket när lax blev billigare än blodpudding?
Vi köpte fyra laxfiléer för 36 kr och blodpuddingen hade gått på 60 spänn för vi hade behövt 2 "rullar". Aja jag klagar ju inte, vem äter inte hellre lax än blodpudding liksom? Även om jag är en av de få i världen som verkligen tycker om blodpudding.

Nu räknar jag ner dagarna till helgen igen. På lördag blir det roadtrip till svealand för att köpa mat. Nu när vi är fyra som delar på bensinen så tjänar vi på det. Bra att ha små saker att se fram emot, tiden går mycket snabbare då.

igår hittade jag och emma en ny löprunda, den var jättebra. Det var både skog, asfalt, grus, lera och åker. Dessutom hittade vi en stor fotbollsplan. Den ska jag nog springa imorn igen. Jag vet att ingen kommer tro mig men hanna thelenius har faktiskt börjat gilla att springa! Det är jätteskönt, jag lägtar nästan till imorn:)



RSS 2.0