Härliga tider

Visst älskar jag mitt liv just nu! härjar runt i Australien och lever livet och njuter av friheten, men jag kan ju inte annat än bli nostalgisk när man sitter och tittar på alla härliga balbilder mm.
Kan inte riktigt fatta att det är ett helt år sedan man skuttade omkring i ösd med studentmössan och njöt av det varma vårvädret. Den tiden var verkligen en av de bästa tiderna i mitt liv. .Jag saknar verkligen det! Jag saknar stämningen. Jag saknar er!!!!
Det finns inte ord att beskriva hur avundsjuk jag är på er som får gå på baler och åka runt på flak och vara världens lyckligaste om några dagar. NJUT!!!!!!!

image117
image120
Världens finaste tjejer, saknar er oerhört!!




Men nu är det iaf helg och det betyder fest så nu ska jag gå och börja fixa ordning mig inför kvällen, måste snart börja fixa med våra billiga egengjorda drinkar gjorda på sprite och goon! :)
image119
Mina snygga blondiner!!

Cape Tribulation

Where the rainforest meets the reef


Efter att ha varit i Cairns i nästan två veckor och bara låtit dagarna gå genom att sola, sola lite mer, gå i shopping centret, festa och bevittna fågelsjälvmord så kände vi att det var dags att göra någonting vettigt.
Igår gick vi därför iväg och bokade en dagstur till Cape tribilation, en av världens äldsta regnskogar. (160 milj år)
Innan vi kom till regnskogen stannade vi vid en stor flod där vi skulle ut med en båt. Floden var full av världens största och farligaste krokodiler. Med på båten hade vi en guide som berättade lite fakta om krokodilerna och förklarade vikten av att vi satt stilla i båten mm. Han skrämde oss med den ena historien efter den andra. Tydligen har det hänt några gånger att människor blivit uppätna av krokodilerna där. (inte så länge man sitter still i båten dock så du kan vara lugn mamma).

Den här var lite drygt 3,5 m.
image104
Fet bjässe som solade vid "strand" kanten

image105
Fulare får man leta efter..

image106

Efter krokodilfärden åkte vi viare till regnskogen.
Regnskogen i Cape Tribulation är den ända platsen i världen där regnsklogen möter barriärrevet. Det var otroligt vackert att vandra där, känslan går inte att beskriva, skogen är verkligen gigantisk. Tyvärr såg vi inga djur men vi hörde dom hela tiden.


image107
Fråga inte varför de har dessa skyltar i regnskogen men.. det ska iaf föreställa en fågel före loch efter den blivit påkörd!

image108
Ihåliga träd

image109
Glada i regnskogen

image110
image111
någonstant i vattnet ni ser där dog steve irwin..
image112
image113
image114
image115
image116
Vi tänkte att vi skulle va snygga i mustasch;)



Annars måste jag även tillägga att allt är bra förutom att jag blivit sjuk, fick feber i går men nu är den över, är bara väldigt förkyld. Beror troligtvis på att de har så kall Ac på det här hostelet att de förvandlar rummet till nordpolen. Inatt sov jag i tights, t-shirt, ett lakan och 2 filtar. Det säger allt, är ju varmare att sova utomhus.
Nu ska jag gå och snyta mig och hosta lite...

ha det bra pussåkram


blondes have more fun fo sho

Hahaha, ja vad ska man säga. Vi lämnar nog ingen oberörd.

Utekvällen i fredags började med att vi ställde oss i världens längsta kö till Whoolshed, värre än Whiteroom ;), tanken att vi skulle stå där fanns ju inte så Elin peppade Hanna N att gå och flörta lite med vakterna, vilket inte gav så mycket, bara lite förnedring, fan!
jaja, för att slippa vänta drog vi till en bar istället för att ta nån drink. Pa vagen traffade vi Filip fran fraser island sa han hakade pa oss.  Vi hade såklart inte med oss nått leg, vaddå måste man ha det här? så det fick vi gå tillbaka och hämta...phuuu : )
Filip bjöd oss sedan på en drink, snallt men fy fan vilken skit. Rom Cola, alla vettiga vet hur förjävligt de smakar. Sorry Filip. De var så äckliga att Elin hällde ut drinken succesivt på golvet brevid henne. Jag snappade snabbt upp den iden medans Hanna N, som satt brevid Filip, drack hela den vidriga drinken, bra jobbat!
Med den första drinken äntligen avklarad reser sig Filip och beger sig mot baren och vi tre drabbas av panik, inte en till! jo men visst fan kommer han tillbaka med fyra lika fruktansvärda drinkar, VI DOR!
jaha det var bara att börja hälla ut den också då, fanns ju inget annat att göra, hoppas han inte såg bara. Stackars Hanna N fick ytliggare en vidrig smak ner i sin strupe...haha suck!
Medans uppdrag "Häll ut drinken i smyg" pågick kom en man i 40-års åldern fram och påstår att han vill bjuda på nästa drink. Vi bryr oss inte om honom men han vägrar släppa oss. Han frågar en gång till om han får bjuda på en drink och tillägger sedan att han kan fixa in oss på Whoolshed, cluben med kön, det hela blir lite mer intressant och vi följer alla fyra med honom till baren och får beställa en varsin drink. Tydigen äger han baren vi är på och kan bjuda på vad han vill, toppen!
Paul tar sedan med oss till klubben med kön, det konstiga med honom var att han hela tiden sa att det enda han ville var att ta oss in på kubben och sedan behövde vi inte prata med honom nått mer. Märkligt tyckte vi eftersom han ägde den första baren vi var på och ville ha oss med till en annan...

jaja vi kom in Woolshed och fick varsin drink, igen. vi dansade hela kvällen med en flock killar runt oss konstant. (fula killar tyvarr) Vart vi än gick hängde det ett gäng runt oss spelade ingen roll hur mycket vi fulade oss eller hur otrevlig vi var, faktiskt dissade vi allt och alla den kvallen, den var jakligt kul att va lite "bitchig" for ovanlighetens skull;) haha
 Paul var hela tiden runt oss, jobbigt! och tydligen tolererade han inte att andra killar kollade på oss för helt plötsligt kommer två stora vakter och kastar ut två tyska killar som var i vår närhet. Paul tyckte att de kollade för mycket på oss och pga av det såg han till att de blev utkastade, vilken idiot! Han måste vara ganska inlyftesrik eftersom han kunde ta drinkar i baren som han ville och kasta ut folk stup i kvarten.
Haha vi gick iaf från Paul ut från klubben och möter killarna som blivit utkastade. De är förbannade på Paul som kastat ut dem för att de hade tittat på oss när vi dansat och funderade ett tag på att göra något olagligt mot honom men tar sig sedan samman och la det på hyllan. Istallet forsokte de lara oss lite tyska.. utan framgang.
Ena killen skrattade konstant at mig, tydligen lat det som att jag sa att jag behovde skita hanna nar jag forsokte saga, jag heter hanna... jag gav iaf upp tyskan, tycker det ar ett fult sprak iaf!!

Kvällen slutade på Mc Donlads innan vi gick hem till hostlet. där åt vi vår mat, tysta tyckte vi, men tydligen inte de i rummet brevid som kommer ut och säger till oss att vara tysta..
Dagen efter får vi klagomål från receptionen, vilket straff!  Vi satt i korridoren och kakade vara hamburgare och pratade litegrann.. det ar ett hostel inte ett hotel man far faktiskt rakna med att folk kommer och gar hit och dit!!

Hur som helst hade vi en superrolig kvall och pa lordag gor vi en repris..(lr kanske inte helt) =)

Wet sundays..

Forlat for att jag ar sa dalig att uppdatera, bra frida att du ar pa mig och "tjatar" haha...
Nu ar vi iaf framme i Cairns dar vi kommer att stanna ett tag, har ar det varmt och skont, har varit runt 35 varje dag sen vi kom, idag var det 37 sa vi njuter ordentligt. Sarskilt efter att vi blivit forfoljda av regn ett tag...

Efter att vi lamnat rainbow beach sa akte vi upp till airlie beach dar vi skulle ut med en stor segelbat i 2 dagar och 2 natter till whitsunday island, vi hade saklart sett fram emot att ligga pa baten och sola hela resan men icke.. vi akte ivag pa eftermiddag och skulle segla nagra timmar innan vi kom till on dar vi skulle stanna. Det borjade  som mulet och sedan borjade det regna tills det var storm pa havet. Baten gungade fram och tillbaka hela resan sa nastan alla blev sjosjuk. Elin lag i soffan inne pa boten och jag och hanna stod pa deck och forsokte folja med vagorna samtidigt som vi halvt dranktes av vatten. Vi klarade oss anda ganska bra och ingen av oss blev sa dalig att vi behovde spy.  Pa morgonen akte vi in till en strand dar vi skulle fa sola ett par timmar innan vi akte vidare, det var jattemysigt fran borjan eftersom det var varmt och solen sken och stranden var helt fantastiskt, detta forandrades dock nar det borjade regna..igen!

Efter detta akte vi ivag for att snorkla. Det var en helt magiskt kansla att snorkla i stora barriarrevet, vattnen var helt klart och revet och fiskarna var fantastiskt vackert. Vi simmade runt bland fiskar i alla storlekar, former och farger, det kandes precis som nar man ser sant pa tv, storsta misstaget var ju att inte kopa en undervattenskamera. Jag hoppas vi kommer snorkla nan mer gang!

Trots det daliga vadret hade vi anda valdigt trevligt pa resan, vi traffade tva jattetrevliga tjejer fran USA som vi delade "rum" med och vi hade jatteskoj ihop med alla pa baten under resan:)

Pa vagen upp till Cairns var det meningen av vi skulle stanna hos en kille (eller han var 40 sa man ska kanske saga man? eller gubbe?;) na forlat pappa)  hur som helst hade vi fatt nr till han av en av killarna vi traffade i rainbow beach och han skulle ta med oss pa hans bat till en o som tydligen var jattefin och man kunde sitta i ett vattenfall och kolla ut pa havet. Tyvarr kom vi aldrig ut eftersom det regnade sa mkt:(
Vi fick bodde iaf hos hans foraldrar en natt och 2 dagar innan vi fortsatte resan. Detta par var sa otroligt snalla och Pam (mamman) lagade den godaste maten jag atit pa lange, efterratten var inte sa daligt heller med glass och farsk passionsfrukt direkt fran deras gard. De odlade passionsfrukt och avokade och de hade mandarin och apelsintrad pa garden, det kandes ratt konstigt nar gubben fragade om vi ville ha en mandarin och han gick till tradet och plockade ner en stor mandarin. Precis som de ar i affaren.
Med oss pa resan fick vi sedan tre stora pasar med apelsiner, mandariner och passionsfrukt mmmm..det var langesen jag at sa god frukt!!!

Det coolaste pa hela vistelsen dar var att vi fick se krockodiler. De hade en flod nedanfor huset dar det fanns krokodiler och pa kvallen akte vi ut pa en liten roddbat med John och hans bror, den var verkligen liten man satt nasten i kant med vattnet kandes det som. Vi skulle pa krokodiljakt!
 Det var alldeles morkt ute sa vi hade med oss en stor lampa som de lyste med och man klunde hitta krokodilerna genom att lysa pa dem for deras ogon lyste nar dom stak upp ur vattnet. En krokodil kom vi sa nara att jag hade kunnat rora den om jag strackt ut armen!  Jag kan inte annat att erkanna att jag var helskraj men jag litade pa john och brorsan for det var ju inte forsta gangen de sett en krokodil, de brukar tillochmed forsoka fanga de sma krokodilerna...
Nagot sant har hade vi aldrig fatt upplevt om vi inte lart kanna de har personerna efter vagen och det ar det som ar sa roligt, vi har fatt upplevt australien pa ett otroligt bra satt genom att hyra den har vanen eftersom vi da fatt bestamt sjalv vart vi ska stanna och savidare, vi har sett sa mkt efter vagen ocksa som man aldrig skulle fatt sett annars. Det ar ju dessutom mkt haftigare att fa se tex en krokodil pa det har sattet istallet for att ga pa en farm tillsammans med alla andra turister..

Nu ska vi bara forsoka hitta en lagenhet har i Cairns sa vi kanner oss lite hemmastadda:) ha det bra

jag lovar att mer bilder kommer snart..

Det finns inte ord att beskriva oss tre ibland

Under resan från Rainbowbeach till Airlie beach har allt hänt + lite till..
Vi hann bara några mil från Rainbow innan vi hör sirener tjuta bakom oss och blåljusen blända oss i backspeglarna... nä men vi blir stoppade av polisen! Ingen av oss har någonsin blivit stoppade hemma i Sverige men självklart ska vi bli det här. De ville kolla bilen och se så att vi inte hade marijuana gömt nånstans. (det komiska var att vi kvällen innan hade luktat och hållt i en marijuana växt hemma oss Dan där vi sov, där vi också gjorde bort oss när han tog fram den och vi skulle gissa vad det var, Elin gissade på basilika och vi sa att det måste vara nåt man har i maten. Dan kollade på oss som om vi vore från en annan planet) Hur som helst var det inga problem eftersom vi inte hade smugglat nåt så vi fick köra vidare.

På natten bestämde vi oss för att stanna på en Camping, eftersom det kostade 21 dollar så valde vi att dra en liten lögn och säga att vi var två st i stället för tre (snåla vi vet). Detta skulle vi inte gjort. Hanna smög bak i vanen och drog för gardinerna så att hon inte skulle synas, jag hoppar in i passargerarsätet och kollar kartan och helt plötsligt så smäller det. Jo elin backade in i ett träd och bucklan blev så stor att vi inte kunde få upp bakluckan, bara att uppsöka en verkstad på morgonen.
Hur som helst hade vi även samlat ihop en massa tvätt som vi tänkte passa på att tvätta. Vi slängde i en svart, en vit och en färgad tvätt, när vi kom tillbaka var två av tvättarna klara den tredje var fortfarande torr... elin läste högt på maskinen DRYER!! KUL vi hade slängt in en tvätt i torktumlaren, även att vi slängt in hannas tvätttvål i just den så den var borta...troligen smält!!

På morgonen besökte vi iaf en verkstad för att se om vi kunde få hjälp med luckan. Killen där kunde inte få upp den och han vågade inte bryta upp den eftersom den kanske inte skulle kunna stängas sen. Vi hade brottom därifrån så vi bestämde oss att åka och hitta en verkstad när vi kom fram till Airlie beach istället.
 På vägen stannade vi på en mack för att tanka ( först stannade vi vid en "mack" från -40-talet med en pump som stod där som prydnad tills en gubbe kom skrattande och sa att den inte funkade, jävla blondiner.) hur som helst så hoppade jag in i förarsätet och väntade på hanna och elin som köpte glass. Hanna hoppar in först och elin står i baksätet och letar efter hårspännen innan hon hoppar in. Vi hinner knappt 1 km innan vi tycker att något låter konstigt och hanna skriker HELVETE!! elin glömde att stänga bakdörren, jag tvärbromsar in till vägkanten och vi hoppar ur bilen. Alla resväskor är kvar men hannas dataväska + väskan med alla viktiga papper och flygbiljetter är borta, BORTA!  De har flygit ut efter vägen..
Vi vänder fort som attan och slickar vägkanten tills vi får syn på väskan, flippflopp m.m ligger längs vägkanten. Som tur är fungerar datorn och vi hittade igen allt, men alltså va faan...

Vi kom iaf fram till Airlie beach sent på kvällen och vi hittade en parkering där vi sov, på morgonen åkte vi till en camping där vi smög in och gjorde frukost och tvättade oss innan vi åkte till verkstaden.
Vi kör in på en stor bilverkstad där det står ett gäng skitiga, vältränade män och meckar med bilar. Tänk er scenariot nu : ut hoppar tre blonda tjejer med klänning och solglasögon och frågar snällt första mannen " hej, vi har blivit "påkörda" bakifrån så nu kan vi inte få upp bakluckan, kan ni hjälpa oss?"
Mannen går till bakluckan och öppnar den, HAN ÖPPNAR DEN!! som om ingenting skulle hänt, för säkerhets skulle öppnar och stänger han den igen fortfarande utan problem.. Till råga på allt så ramlar även ett fett paket TAMPONGER ut ur bilen och sprider sig framför hans fötter.. vi dog där för ett ögonblick, fy fan vad jävla pinsamt!!

I morn ska vi åka segelbåt till whitsnday islands, där kan väl ändå inget hända...lr?


Fraser Island

Resan blir bara mer och mer fantastisk. I helgen har vi varit ute på fraser island, världens största sandö!
Vi delades upp i grupper på ungefär 10 pers i varje grupp (bil). Vi hade tur och hamnade i en grupp som var helt underbar och satt mina skrattmuskler på prov ett antal gånger. Vi hamnade med fyra svenska killar som vi träffat tidigare på hostelet i Brisbane och fyra personer från Belgien som jag trodde var lama från en början men vi hade super kul ihop.
Vi fick en jeep som vi körde omkring med på ön och med oss hade vi mat, tält, sovsäckar med mera. Första dagen åkte vi till en sjö mitt in i skogen som hette lake mckenzie (havet fick vi inte bada i för då skulle vi bli hajmat), det var helt otroligt fint. Vattnet var alldelses blått, det kändes som att bada i polvatten vid en strand, går bara att beskriva med ordet underbart.
På kvallen hittade vi en liten "kulle" där vi slog upp tälten. Vi lagade middag och hade en egen liten fest där ute i skogen vid stranden och det var riktigt mysigt. Vi hade även med oss 28 liter vin till 7 personer på två kvällar så det blev två roliga kvällar och vi har skrattat så sjukt mycket under den här resan, framförallt med och åt de svenska killarna vi åkte med...
Det ända jobbiga med resan var väl att man vaknade mitt i natten och hackade tänder men jag är alltid för lat för att orka göra nåt åt saken som att sätta på mig mer kläder så det var bara att härda...även lite hårt att ligga på backen men det är camping livet..

Hur som helst har det här varit en helt underbar helg och vi har sjukt mycet minnen med oss från det här, även kommentarer och uttryck som kommer förfölja oss resten av resan.... jag säger bara victoria´s secret catwalk och mjölk och flingor vid fel tillfälle!!




Ikväll har vi föresten haft BBQ med tre australiensare vilket var super gott och även inatt blev vi erbjudna husrum så vi har det kanon..var inte orolig mamma dom är snalla och vi är tre..:)







Rainbow beach

Fort av allt sa maste jag saga att korningan gick bra. Ar riktigt stolt over mig sjalv nu efter att ha kort pa fel sida bade stadskorning motorvag och landsvag:)  Det ar riktigt mysigt att vara pa roadtrip faktiskt, vi har en jattefin van som vi sover i och allt. Finns aven ett litet kook dar vi lagar mat.
Rainbow beach ar ett valdigt litet stalle som egentligen bara var tankt som ett stop innan fraser island men jag alskar, alskar, alskar stallet! Vi kom hit med varan fina wicked van pa kvallen och stannade pa en parkering dar vi lagade middag och sov. Pa morgonen gick vi ner till beachen och solade ett tag. Dar traffade vi tva jattetrevliga australiensare som fragade om vi ville hitta pa nagonting och eftersom vi inte hade nagot battre for oss sa tackade vi ja. Vi traffades efter middag och tog bilen upp mot nat berg eftersom de ville visa nagonting dar. Nar vi parkerat bilen sa gick vi ganska lange pa nagon stig genom nan skog, jag fattade inte riktigt vad det var vi skulle se men nar vi kom fram sa blev jag helt mallos. Helt plotsligt sa kom dte en oppning i skogen och sa var det bara helt vitt overallt. Det var vit sand over hela berget och at ena hallet kunde vi sitta och kolla pa solnedgangen och nar vi sett den gick vi till andra sidan och kollade pa havet. Det var sa oerhort vackert sa jag hade kunnat sitta dar hela kvallen.
Efter det sa akte vi ner till byn och kopte ol och cider sen gick vi ner till stranden dar vi gjorde en brasa. Sedan satt vi dar runt brasan och drack och grillade marsmallows med chocklad pa tills klockan blev halv 2 pa natten. Det blir verkligen becksvart har pa natterna och det var helt stjarnklar himmel. Jag ville aldrig att den natten skulle ta slut. Jag kan verkligen inte beskriva hur mycket jag alskar mitt liv just nu!. ar det okej om jag stannar har lr?! 
 

RSS 2.0