26/4, 2009

Det blev parkhäng och lite grillning igårkväll, vi grillade marshmallows, lyssnade på musik och myste. Danne spelade gitarr och sjöng. Det här med parker och grillning är mysigt, en härlig försmak på hur sommaren kommer bli..




25/4, 2009

 

Behöver jag säga att det är sol ute idag?!
Efter jag slutat jobba kl 12 idag mötte jag upp ida och tog en lunch innan vi gick och tränade på mitt gym, sen cyklade vi längs hamnen ner till akker brygge och sen hem. Nu sitter vi här på ballen och svettas i bikini, det är sjukt varmt i solen. Frida har precis öppnat en kall öl här bredvid och det ser rätt lockande ut så jag funderar på att följa samma exempel..

Gårdagskvällen slutade med häng på café sör för mig, elin och ida. Se så mysigt vi hade:)




Nu må jag hoppa in i duschen och fixa ordning mig lite, Vi ska träffa killarna i parken nedanför dem och grilla! Mmm

24/4, 2009

Fredag igen, tiden går ganska fort ändå!  Jag har fått mitt cyckelkort idag, Oslo har något som kallas för "oslo bysykkel". Man beställer ett kort för 80 kr som gäller hela året så är det bara att ta en sykkel från ett ställ och sen lämna tillbaka den i ett annat ställ när man kommer fram.
Supersmart istället för att köpa trikkkort för 500 kr i månaden, tänker man lite på miljön också..

Jag tog min första tur idag på väg hem från jobbet och det var supermysigt. Solen sken och det var fullt med folk, dock fick jag köra slalom runt allt folk på carl-johan så jag kanske ska ta en annan väg nästa gång, om man inte vill riskera att köra in i nån stackare liksom. 


Fredag som det är lyxade jag till det med suschi till lunch ute i solen, fina fisken höhö

Nu sitter vi här och funderar på vad som kan tänkas hända ikväll, känns ju inte så lockande att sitta inna i det här vädret. Kanske picknik i en park, minigolf, cyckeltur??
 Utgång känns inte så aktuellt då jag jobbar öppningspasset imorn men vi får se vart kvällen tar vägen. Natten är ung och humöret på topp som jag brukar säga:)

23/4, 2009

Nu sitter jag här på balkongen igen eftersom vi återigen inte har fungerande intenet inomhus. Tur att det bara blir varmare och varmare här i Oslo så man slipper frysa, nu är det ett större problem att det är så ljust att man inte ser vad man gör på datorn.

Efter att ha läst alla deklarationspapper och kollat på hemsidan så förstår jag fortfarande ingenting, därför tänker jag stå utanför skattekontorets dörren klockan 8.00 imorgon och stanna där tills jag blivit hjälpt, oavsett hur lång kö det är!  Hatar sådana här jobbiga vuxengrejer..

  

Nu ska jag iväg och göra lite nytta, det vill säga jobba!

marley&me

Igår såg vi äntligen Marley & Me och den var helt underbar, precis som boken.  Vi skrattade genom filmen , fram till slutet, då grät jag så tårarna forsade ner för kinderna. Jag vet inte om filmen kanske blir bättre om man läst boken innan men jag tyckte den var helt underbar!




"En hund är expert på vänskap, osjälviskhet och inte minst aldrig sviktande lojalitet. Av en hund lär man sig vad som verkligen betyder någonting i livet och lika myket vad som inte betyder något. En hund bryr sig inte om flotta bilar, stora hus eller märkeskläder. Statussymboler har inget värde alls. En vattendränkt pinne duger alldeles utmärkt. En hund dömer inte andra efter färg, tro eller klass utan efter vilka de är på insidan. En hund bryr sig inte om man är rik eller fattig, utbildad, smart eller trög. Ge den ditt hjärta och den ger dig sitt"

dagen efter..

.. Känner man sig lite sådär halvpigg. Det är superbra väder idag men ingen orkar gå någonstans så vi nöjer oss med sol på ballen istället. Det blev rätt sent igår, ett tecken på att vi hade riktigt kul.
Efter att vi sjungit singstar hos oss åkte vi till killarnas inflyttningsfest där det kom riktigt mycket folk varav en hel del Östersundare. Vi lämnade inte festen förens 12-halv 1 tiden då vi tog en taxi in till Yatzi. Där dansade vi som aldrig förr, jag och anders stod inte stilla en sekund från att vi kom dit tills de stängde!
Det blev med andra ord en lyckad kväll, tur att jag bor med världens bästa tjejer också!



en typisk lördag kväll hos calmeyers 4

Nu är vi på G. Tjejförfest med singstar slår allt. Här kör vi på för fullt innan vi förflyttar oss till Torvallmeyers för fest. Vi är laddade!!







there´s no place like home

Nu när jag hittat kamerasladden kan jag äntligen lägga upp lite bilder från påsken så det ska jag göra också. Det var jätteskönt att få komma hem några dagar. Jag tog det verkligen jättelugnt och bara njöt av att vara hemma och umgås med familjen igen.

Påskaftonen var helt fantastisk. Finare väder hade man knappt kunna drömma om. 15 grader varmt, klarblå himmel, strålande sol och helt vindstilla. Vi åkte upp till Ullådalen där vi åkte lite längdskidor och grävde ner oss i en snögrotta och satt och solade hela dagen. Jag åkte mest skidor efter Floyd eftersom det gick bra mycket fortare då. Jäklar vilken fart man kommer upp i när han börjar kuta.

Innan vi åkte hem svängde vi in på holidayclub där de hade satt upp en scen på baksidan och körde utomhus afterski, det var grymt härlig stämning med massa folk, en bar i mitten och sen scenen med utsikt mot åresjön och bergen i bakgrunden. Sen att solen strålade så att folk stod i bara linne och dansade gjorde inte det hela sämre. 



TACK till alla där hemma för en grym påsk!!!


lyckligare

Yesyesyes jag har hittat min kamerasladd!!!
Den här dagen kunde ju nästan inte börjat bättre, vaknade kvart i 7 av att jag var jättepigg och solen bara strålade in i vårt sovrum, SOMMARKÄNSLOR!!

Jag och Ida gjorde frukost och gick upp på takterassen, tyvärr var det fortfarande lite kallt så här tidigt på morgonen så vi blev inte där så länge men ändå.


T.G.I.F

           "thank god its friday"

Helg känns så oerhört aktuellt just nu, av nån anledning känns det alltid jobbigare att gå tillbaka till jobbet när man varit ledig ett tag. Jag är ledig hela helgen också, underbart. Ikväll blir det lugnt, imorn blir det fest!


klantigare

Tillbaks i Oslo igen, jag hade egentligen tänkt lägga upp massa härliga fjällbilder m.m från dagarna hemma men min kamerasladd är plötsligt spårlöst försvunnen..Ska fortsätta leta så fårr vi se om det ger resultat.

Tills dess bjuder jag på lite härliga Aussibilder eftersom det imorgon är exakt ett år sedan vi åkte till Australien! Shit vad längesen, miss it like crazy!!








Confessions of a shopaholic

Har läst boken och tyckte den var grym, ikväll har jag och sis varit och sett den på bio och jag tyckte även att filmen var grym. Vi båda skrattade så att tårarna rann och jag tycker verkligen de lyckats fånga "becky bloomwood" så som man tänkt henne i boken. Även Luke var lika snygg och charmig och såg nästan exakt  ut som jag hade föreställt mig.
Se den om ni vill om ni vill se en lättsam och rolig romatisk komedi som ger ett gott skratt!

 

Glad påsk

Äntligen hemma hos familjen i kära Östersund igen. Vi kom med tåget strax efter 12 igår och då åkte vi in till stan och åt en god mongoliskbuffé hela familjen innan jag släpade med mig Frida på en ordentlig shoppingrunda. Har nästan lite ångest över hur mycket pengar jag brände men det spelar ingen roll. Nu har jag de grejer jag behöver och det är alltid lika kul att shoppa nya saker!
Efter det åt vi en riktigt god middag, äntligen riktigt kött, gud vad jag längtat efter det! Mot kvällen kände jag för första gången hur trött jag var efter tågresan så jag somnade i soffan till filmen Australia.

Nu har vi varit ute och gått i det fina påskvädret  och ska precis till att börja pyssla lite, mamma har köpt hur mycket scrap booking grejer som helst så nu är jag laddad. Ha en glad påsk allihopa!

 

city life

Det känns ruskigt bra att det snart är påsk måste jag säga. Jag kommer hem till Östersund då om jag glömnt nämna det och det ska bli UNDERBART! Åker med natt tåget onsdag kväll och jag längtar..

Idag höll jag knappt på att ta mig hem eftersom hela trafiken stoppades av demostranter  som satt mitt i vägen och sprang omkring med plakat. Jag satt i bussen säkert 20 min innan jag klev av och gick hem. Då först såg jag hur mkt folk det var, massa poliser och journalister överallt. Jag blev så jävla less på de jäkla demostranterna, orka gå hem bara för att dom sätter sig mitt i vägen och skriker..

Till något roligare så hade vi en helt underbar helg, på lördag jobbade jag med Frida på operan och sedan gick jag och Ida och shoppade. Vi hade tänkt shoppa massa klädernu när vi fått lön men det slutade med att både kom hem med 2 par klackskor var hmmm. Jag har köpt 5 par skor sedan jag kom till Oslo så jag tror att jag bör lugna mig på skofronten för ett tag framöver.
På kvällen hade vi förfest i killarnas nya lägenhet (Alex, Anders, Bosse och Christian och Fredrik som nyss flyttat in) och det var riktigt trevligt, superfin lägenhet.
Bilder från det kanske kommer senare men här är några bilder från vår härliga söndag.

Vi gick till akerbrygge och fikade och solade och sedan avslutade vi kvällen på peppes pizza. En riktig tjejdag!





good morning sunshine

Det verkar som att de dagar jag har sovmorgon är enda tiden jag har till att blogga nu förtiden. Ok, det var lite lögn jag har egentligen mer tid än så jag är bara föt lat helt enkelt, är ju typ för enkelt att bli fast i blondinbellas blogg lr nåt så man inte hinner blogga själv liksom..eeeehhh

Jag började min härliga sovmorgon med en liten löptur imorse, den löpturen resulterade i att jag sprang vilse, totalt vilse var jag tills jag hittade en ica gubbe och frågade efter vägen. Tur var det eftersom jag just i den stunden var på väg åt helt fel håll.. En sak jag lärde mig var att om man har mittl lokalsinne ska man inte bege sig ut  och springa i en storstad utan karta!
För att göra som dom riktiga bloggarna var jag bara tvungen att ta ett kort på min frukost också. Titta så god den ser ut mm sån frukost ska man njuta av. kiwi har även blivit en form av favorit frukt just nu.

 

För att fortsätta på ämnet om kort på sin mat så har jag verkligen aldrig förstått det där, kanske vill man visa folk att "hej, jag äter faktiskt"! Är det så så vet ni ju nu iaf att jag äter så ni behöver inte vara oroliga för det (om någon nu ens tänkt tanken vilket är väldigt tvekis)

Oj nu måste jag åka till jobbet. Ha en bra helg allihop!

RSS 2.0